iPhone 6 si iPhone 6 Plus contribuie la cresterea cotei de piata a iOS in SUA, Europa si Asia

iPhone 6 si iPhone 6 Plus hero

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate in luna septembrie si se pare ca au avut un impact major asupra evolutiei cotei de piata a iOS la nivel global. Conform agentiei de analiza a pietelor globale Kantar Media, cota de piata a iOS a crescut in SUA, Europa si China in cele trei luni incheiate pe 31 noiembrie, chiar inaintea “boom-ului” din preajma sarbatorilor de iarna.

  Conform celor de la Kantar, cota de piata a Android a scazut cu 3.2 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut ajungand la 69.9%. Marea Britanie a generat cea mai mare scadere, de 6.7%, acolo iPhone 6 si iPhone 6 Plus insumand 42.5% din vanzarile totale de smartphone-uri, o crestere de 12.2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Across Europe*, Android remained the dominant OS with a market share of 69.9%, although this is 3.2 percentage points lower than the same period in 2013. Great Britain saw the strongest share decline for Android at 6.7 percentage points. Apple’s market share gain continued into November when it reached 42.5% of British sales for a growth of 12.2 percentage points year-on-year.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost principalele motoare de crestere ale Apple

  In SUA cota de piata a iOS a crescut la 47.4%, cu 4.3% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, iPhone 6 inregistrand 19% din totalul vanzarilor de smartphone-uri trei luni consecutiv. Cei mai mari operatori de telefonie mobila locali, AT&T si Verizon, au generat 57% din vanzarile de iPhone-uri, ei avand si cea mai mare acoperire nationala.

In the US, Apple reached 47.4% of sales, 4.3 percentage points higher than the same period in 2013. The iPhone 6 was the best selling phone in the three months through November 2014, capturing 19% of smartphone sales.

  In orasele din China Android a ramas rege cu o cota de piata de 80.4%, insa Apple a reusit sa isi creasca cota de piata cu 1.1% ajungand la 18.1%. China Mobile a fost principalul partener Apple cu vanzari mari de terminale iPhone, insumand nu mai putin de 63% din totalul vanzarilor, iar acest lucru este normal pentru ca vorbim despre cel mai mare operator de telefonie mobila de pe planeta.

  Per total iPhone 6 si iPhone 6 Plus s-au dovedit a fi doua produse excelente pentru Apple si nu mai ramane decat sa vedem cat de mult a crescut cota de piata in perioada lunii decembrie.

1 COMENTARIU