WhatsApp Messenger stabileste un nou record!

WhatsApp Messenger logo

  Ieri v-am spus ca WhatsApp Messenger va aduce doua functii grozave pe care probabil le veti iubi, iar astazi vorbim despre o noua realizare a celei mai populare retele de mesagerie text de pe glob. Conform CEO-ului WhatsApp, Jan Koum, WhatsApp Messenger are 700 de milioane de utilizatori activi lunar, cu 100 de milioane mai multi decat in luna august.

  WhatsApp, compania care a creat WhatsApp Messenger, a fost cumparata anul trecut de catre Facebook pentru 19 miliarde de dolari, dar asta nu a impiedicat reteaua sa se dezvolte. Din momentul achizitiei si pana acum baza de utilizatori ai WhatsApp Messenger a crescut cu 200 de milioane de oameni, semn ca lucrurile nu se vor opri prea curand.

  Conform aceluiasi CEO, zilnic 30 de miliarde de mesaje sunt trimise prin serverele WhatsApp Messenger, deci lunar vorbim de aproximativ 900 de miliarde de mesaje. Daca ar fi sa impartim aceasta cifra la numarul de utilizatori lunari ai serviciului, am constata ca fiecare utilizator trimite lunar aproximativ 1000 de mesaje catre diverse persoane din listele sale.

WhatsApp Messenger are 700 de milioane de utilizatori activi, proceseaza 30 de miliarde de mesaje zilnic

  In ciuda numarului foarte mare de utilizatori, cei de la Facebook nu sunt deocamdata interesati sa monetizeze aplicatia WhatsApp Messenger, desi unii utilizatori platesc abonamente. In ciuda acestui lucru, WhatsApp are, probabil, o baza de date cu aproximativ 1 miliard de numere de telefon asociate conturilor create de-a lungul timpului de utilizatori.

  Cu o baza de date atat de mare legata de nume reale si eventual locatii, este clar ca Facebook nu se grabeste sa introduca reclame pentru a speria utilizatorii. WhatsApp Messenger va ajunge, cel mai probabil, in doi ani la 1 miliard de utilizatori activi lunar si asta in ciuda faptului ca exista destule servicii competitoare existente pe piata.

  Pentru viitor, WhatsApp Messenger va implementa posibilitatea de a efectua apeluri voce prin internet cu diverse contacte, posibilitatea de a face apeluri voce sau video prin Skype si un modul care ne va citi la volam mesajele primite.