Samsung anunta o noua scadere importanta a incasarilor si profitului

samsung logo

  In cursul anului trecut compania Samsung a anuntat scaderi radicale a incasarilor si profitului pe fondul reducerii vanzarilor de smartphone-uri, iar problemele continua pentru compania coreeana. Conform rezultatelor financiare pentru Q4 2014, incasarile companiei Samsung au scazut cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul a scazut cu 37%.

  In Q4 2013, profitul fiind de 4.7 miliarde de dolari fata de 7.6 miliarde in Q4 2013. Aceasta scadere importanta vine pe fondul cresterii vanzarilor si profitului fata de Q3 2014, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere ca vorbim despre perioada sarbatorilor de iarna.

  Principala problema a companiei Samsung este concurenta facuta de catre micii producatori de terminale Android in diverse piete asiatice. Cele mai mari probleme pentru cei de la Samsung sun in China, acolo producatori precum Xiaomi convingand chinezii ca smartphone-urile lor ieftine merita cumparate in locul celor ale companiilor Samsung sau Apple.

  Acestea fiind spuse, desi compania Apple urmeaza sa inregistreze un record de incasari si profit, iata ca Samsung are parte de probleme financiare majore care nu par sa se mai termine pentru coreeni.