Apple regandeste modul de testare al iOS pentru a evita lansarea de build-uri cu probleme

iOS testare

  iOS 8 a fost cea mai problematica versiune a iOS lansata pana acum de catre compania Apple si acest lucru ii motiveaza pe cei din Cupertino sa faca schimbari radicale in sistemul de testare a versiunilor beta. In aceasta idee, compania Apple a decis sa le ofere unor angajati ai Apple Store-urilor posibilitatea de a testa versiuni beta ale iOS inaintea lansarii pentru a descoperi si rezolva cat mai multe probleme.

  iOS 8.2 ar putea fi prima versiune a sistemului de operare pentru care Apple ar putea aplica acest nou sistem de testare, iar asta deoarece vorbim despre un update extrem de important. Ideea din spatele acestei schimbari nu este complet noua, Apple folosind angajati pentru a testa versiunile beta ale OS X, dar vorbim despre o premiera in testarea iOS-ului.

Apple schimba politica de testare a iOS

  Dupa cum probabil va imaginati, extinderea programului de testare a iOS la angajati din diverse locatii de pe glob are rolul de a aduce mai mult feedback catre cei din Cupertino. Oferind iOS-ul in versiune beta catre o gama cat mai variata de utilizatori de iDevice-uri va duce la rezolvarea unui numar mare de probleme inaintea lansarii, mai ales ca acestia vor fi obligati sa ofere feedback.

  Desi utilizatorii obisnuiti testeaza versiunile beta ale iOS in numar foarte mare, majoritatea dintre ei nu trimit notificari la Apple cu bugurile descoperite in utilizarea sistemului de operare. In aceasta idee, Apple are nevoie de oameni care fac acest lucru pentru a putea primi problemele si a le putea rezolva, iar angajatii sai vor face acest lucru daca vor fi inclusi in program.

  Ideea din spatele programului este grozava si speranta este ca el va reduce serios numarul de versiuni ale iOS lansate cu probleme de-a lungul timpului, dar ramane de vazut cat succes va avea el pe termen scurt.