Apple castiga prima batalie in procesul privind MacBook-urile cu placi logice defecte

MacBook Pro placa logica probleme

  La sfarsitul anului trecut impotriva Apple a fost intentat un proces care avea la baza faptul ca placile logice ale unor modele ale MacBook se defecteaza dupa aproximativ 2 ani de functionare. Clientii care au fost afectati de catre aceasta problema au sustinut in fata instantei ca Apple a vandut in mod intentionat aceste Mac-uri cu probleme la placile logice, insa un judecator nu a fost de acord.

  Judecatorul care prezideaza cazul intentat impotriva companiei Apple a sustinut ca reclamantii nu au reusit sa demonstreze faptul ca Apple a vandut aceste produse defecte in mod intentionat. Conform cererii de chemare in judecata, Tim Cook ar fi fost notificat in legatura cu aceasta problema, insa nu ar fi rezolvat-o, dar judecatorul a considerat ca din moment ce calculatoarele au functionat timp de un an si jumatate fara probleme, placile logice nu au fost defecte din fabrica.

  Fiind respinsa acum de catre judecator, actiunea poate fi reluata daca pana in 22 ianuarie reclamantii vor aduce noi dovezi prin care sa isi demonstreze afirmatiile, dar ramane de vazut daca vor reusi sa faca acest lucru. Procesul acesta este separat de cel in care Apple este acuzata ca a vandut MacBook-uri cu placi grafice defecte, acesta fiind judecat de o instanta separata.