Apple creste preturile aplicatiilor, iata cat costa incepand de astazi!

10

App Store perete aplicatii

  V-am spus zilele trecute ca Apple va aplica o dubla crestere pentru preturile percepute aplicatiilor vandute in App Store, iar incepand de astazi ele sunt valabile. Compania Apple a crescut substantial, un anumite cazuri, preturile aplicatiilor sale, iar in general vorbim despre o crestere de pana la 10% pentru titlurile ieftine si despre o crestere mai mare pentru aplicatiile mai scumpe.

  Incepand de astazi orice aplicatie trimisa spre vanzare in App Store va costa minim 0.99€, exact precum in trecut, insa diferentele apar abia de la urmatorul prag de preturi. Apple a inlocuit pretul de 1.79€ cu cel de 1.99€, pe cel de 2.69€ cu 2.99€, pe cel de 3.59€ cu 3.99€, pe cel de  4.49€ cu cel de 4.99€ si lista continua in acelasi ritm pana la 999.99€.

Iata cu cat au fost scumpite aplicatiile din App Store

 In mare, compania Apple a eliminat complet preturile intermediare si orice aplicatie vanduta va costa fie 0.99€, fie orice alta valoare mai mare, dar cu .99€ in coada. In aceasta idee, vorbim despre cresteri despre cativa zeci de centi in cazul aplicatiilor care costau peste 4 euro, iar acest lucru reprezinta o schimbare majora, in principal pentru dezvoltatori.

  In momentul de fata un dezvoltator de aplicatii din Romania va incasa 0.56€ pentru o aplicatie de 0.99€, 1.10€ pentru o aplicatie de 1.99€, 1.73€ pentru o aplicatie de 2.99€, 2.31€ pentru o aplicatie de 3.99€, 2.89€ pentru o aplicatie de 4.99€, 3.47€ pentru o aplicatie de 5.99€, deci Apple isi retine un comision generos, plus TVA-ul de 24% aplicat in Romania.

  In aceasta idee, dezvoltarea de aplicatii pentru App Store Romania este departe de a fi o afacere profitabila in conditiile in care romanii nu cumpara aplicatii pentru terminale. Desigur ca o crestere a preturilor aplicatiilor nu va face altceva decat sa impinga si mai multi posesori de iDevice-uri spre piratarea aplicatiilor, iar asta in conditiile in care avem o solutie de iOS 8.1.2 jailbreak disponibila pentru noi.