Apple creste preturile aplicatiilor, iata cat costa incepand de astazi!

App Store perete aplicatii

  V-am spus zilele trecute ca Apple va aplica o dubla crestere pentru preturile percepute aplicatiilor vandute in App Store, iar incepand de astazi ele sunt valabile. Compania Apple a crescut substantial, un anumite cazuri, preturile aplicatiilor sale, iar in general vorbim despre o crestere de pana la 10% pentru titlurile ieftine si despre o crestere mai mare pentru aplicatiile mai scumpe.

  Incepand de astazi orice aplicatie trimisa spre vanzare in App Store va costa minim 0.99€, exact precum in trecut, insa diferentele apar abia de la urmatorul prag de preturi. Apple a inlocuit pretul de 1.79€ cu cel de 1.99€, pe cel de 2.69€ cu 2.99€, pe cel de 3.59€ cu 3.99€, pe cel de  4.49€ cu cel de 4.99€ si lista continua in acelasi ritm pana la 999.99€.

Iata cu cat au fost scumpite aplicatiile din App Store

 In mare, compania Apple a eliminat complet preturile intermediare si orice aplicatie vanduta va costa fie 0.99€, fie orice alta valoare mai mare, dar cu .99€ in coada. In aceasta idee, vorbim despre cresteri despre cativa zeci de centi in cazul aplicatiilor care costau peste 4 euro, iar acest lucru reprezinta o schimbare majora, in principal pentru dezvoltatori.

  In momentul de fata un dezvoltator de aplicatii din Romania va incasa 0.56€ pentru o aplicatie de 0.99€, 1.10€ pentru o aplicatie de 1.99€, 1.73€ pentru o aplicatie de 2.99€, 2.31€ pentru o aplicatie de 3.99€, 2.89€ pentru o aplicatie de 4.99€, 3.47€ pentru o aplicatie de 5.99€, deci Apple isi retine un comision generos, plus TVA-ul de 24% aplicat in Romania.

  In aceasta idee, dezvoltarea de aplicatii pentru App Store Romania este departe de a fi o afacere profitabila in conditiile in care romanii nu cumpara aplicatii pentru terminale. Desigur ca o crestere a preturilor aplicatiilor nu va face altceva decat sa impinga si mai multi posesori de iDevice-uri spre piratarea aplicatiilor, iar asta in conditiile in care avem o solutie de iOS 8.1.2 jailbreak disponibila pentru noi.

10 COMENTARII

  1. 1.Romanii nu cumpara aplicatii? Ai fi surprins :-).

    2. La pretul de €1.79, developerii primeau €1.09. Diferenta de 1 cent de acum este nesemnificativa, adevaratul motiv pentru care s-au scumpit este ca mai nou retin si TVA-ul corespondent fiecarei tari din UE.

  2. Sunt doua tipuri de oameni care au iPhone. Cei care nu cumpara deloc aplicatii si cei care cumpara si nu crackuiesc deloc. Nu poti face media. Dar cei care cumpara investesc in tot ce le place.

  3. Sunt utilizator de idevice’uri de peste 6 ani… pana acum 3 ani, eram un impatimit al jailbreak’ului.. si intre noi fie vorba, nu-l foloseam neaparat pentru tweak’uri :)) stiti la ce ma refer.
    Dar intr’o zi am decis sa fiu in “legalitate” sa zic asa. Si de’atunci pana in ziua de azi am cheltuit mai bine de 200-300 euro pe aplicatii si nu regret nimic, pentru ca pana in ziua de azi am o colectie frumoasa de aplicatii platite de mine care acopera in proportie de 90% ceea ce poate oferi ios – atat ca si home user cat si ca si small business [ le folosesc pe 3 iphone’uri si 2 ipad].
    Referitor la aplicatiile romanesti, din pacate sunt foarte putine care isi merita banii.. am cumparat cateva.. unele sunt exceptionale si folositoare, restul, sunt aberatii sa le zic asa.

  4. Jailbreak se face acum absolut degeaba. Nimic nu mai e din ce era inainte. Nici macar sbsettings nu merge. Nu mai zic de installous si alte chestii faine pentru care se merita sa jailbreak-uesti un iphone. Cydia e ca un magazin de pe vremea lu ceasca in care nu gaseai nimic.

  5. @ Gabriel : si eu am folosit jailbreak’ul si pentru aplicatii piratate, pana acum 2ani. atunci a disparut Installous, si brusc mi’am dat seama ca jailbreak-ul este pentru cei care doresc sa’si modifice aspectul si functionalitatea OS’ului. Eu am aplicatii cumparate din Appstore si tweak’uri cumparate din Cydia, deci daca tu vorbesti de Installous probabil ai nevoie de un telefon cu Android ca sa’ti pui aplicatii piratate. Cydia cu repo’urile de baza sunt mina de aur. Daca cauti pe sfantul google ai sa gasesti si repo-uri cu tweak’uri crackuite. ( daca stii ce sa cauti si nu traiesti in 2011 ). SBSettings nu mai este compatibil cu nimic incepand cu iOS7, ca doar a aparut ControlCenter-ul. la care poti sa adaugi/scoti optiuni cu un simplu tweak de pe un repo din Cydia.