Apple anunta o dubla crestere a preturilor aplicatiilor din App Store

App Store perete aplicatii

  La sfarsitul anului trecut compania Apple a anuntat o crestere a preturilor aplicatiilor printr-o ajustare a TVA-ului aplicat pentru acestea, iar in cursul noptii trecute a facut un anunt similar. Conform unui email trimis de catre compania Apple dezvoltatorilor de aplicatii, in urmatoarele 36 de ore preturile pentru aplicatiile din App Store din Canada, Uniunea Europeana, Rusia si Novegia vor creste, Islanda urmand a avea parte de reduceri.

  Cresterea suplimentara este aplicata de catre Apple in baza fluctuatiilor cursurilor de schimb valutar, asa ca deocamdata nu stim cu cat vor fi mai scumpe aplicatiile incepand din zilele urmatoare. Chiar si asa, nu ne putem astepta ca ele sa treaca cu mult peste valoarea de 1€ in cazul celor mai ieftine titluri, aplicatiile mai scumpe urmand a avea parte de o crestere mai mare.

Apple creste din nou preturile aplicatiilor din App Store

  Probabil nimeni din afara Apple nu se astepta ca 2015 sa ne aduca nu una, ci doua cresteri ale preturilor aplicatiilor din App Store, insa iata ca Apple incearca sa obtina mai multi bani de la utilizatori. Prin aceste cresteri americanii incearca sa compenseze schimbari ale politicii fiscale din Europa si sa acopere taxele ce trebuie platite catre autoritatile europene pentru vanzari.

  Atat aplicatiile din iOS App Store, cat si aplicatiile din Mac App Store vor avea preturi modificate incepand din zilele urmatoare si probabil putini vor fi multumiti de asta. Din pacate in ultimul an Apple a crescut o data preturile aplicatiilor, iar acum aplica doua cresteri succesive, iar pentru viitor nimeni nu stie ce se va intampla.

Dear [Developer],

Within the next 36 hours, prices on the App Store will increase for all territories in the European Union as well as in Canada and Norway, decrease in Iceland, and change in Russia. These changes are being made to account for adjustments in value-added tax (VAT) rates and foreign exchange rates.

We will simultaneously update the Pricing Matrix in Rights and Pricing in My Apps on iTunes Connect.

We will also update the iOS Paid Applications and Mac OS X Paid Applications agreements, which will be available in Agreements, Tax, and Banking.

If you have any questions, contact us.

Regards,

The App Store team