Tutorial: Iata cum poti controla iPhone sau iPad direct de pe calculator (Video)

  Daca v-ati dorit vreodata sa puteti controla un iPhone sau o tableta iPad direct de pe un calculator, ei bine de ani buni de zile aveti aceasta optiune. Folosind un program dezvoltat de catre creatorul Cydia si numit Veency, oricine putea afisa pe propriul calculator un modul de control al propriului iPhone, sau a propriei tablete iPad, controlarea facndu-se folosind un simplu mouse.

  Acel sistem nu era intru-totul potrivit si avea diverse probleme de functionare, astfel ca acum exista o metoda mai simpla si mai buna de a face totul. La baza sta tot pluginul Veency disponibil in Cydia, insa pe calculator veti folosi o extensie pentru Google Chrome care va va permite sa controlati iPhone-ul sau tableta iPad dupa bunul plac.

  Avand in vedere ca totul se face folosind o extensie pentru Google Chrome, metoda este utilizabila pe orice fel de calculator care are acest browser instalat. Fie ca este vorba despre Windows, OS X sau alta platforma, atat timp cat rulati Google Chrome si puteti instala extensii, veti putea utiliza sistemul de mai sus pentru controlarea iPhone-ului sau a tabletei iPad.

Cum controlez un iPhone sau o tableta iPad de pe calculator

  Pentru inceput va trebui sa faceti iOS 8.1.2 jailbreak sau iOS 8 jailbreak pentru terminalele voastre in ideea de a instala Veency din Cydia. Sistemul poate fi utilizat si pe versiunile mai vechi ale iOS-ului, dar conditia este sa aveti jailbreak facut pentru terminalul vostru, altfel totul va fi in zadar.

  Bun, ati facut jailbreak, acum urmati pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Cydia, cautati Veency si instalati pachetul.
  2. Instalati extensia VNC Viewer pentru Google Chrome din aceasta pagina.
  3. Deschideti aplicatia Configurari, Settings, mergeti in meniul Wi-Fi si apasati butonul albastru i din dreapta retelei la care sunteti conectati. Sistemul nu functioneaza cu conexiuni de date.
  4. Deschideti Google Chrome pe calculator, deschideti extensia VNC Viewer si introduceti adresa IP pe care o vedeti in iPhone IP Adress al meniului Wi-Fi deschis la pasul anterior.
  5. Apasati butonul Connect in VNC Viewer si sunteti gata sa va controlati iPhone-ul de pe calculator.

  Acest sistem permite controlul total al iPhone-ului sau a tabletei iPad, astfel ca veti putea folosi orice aplicatii fara probleme. De la trimiterea de mesaje, inregistrarea de poze sau jucarea de diverse jocuri, Veency si VNC Viewer va permit sa faceti orice doriti pe propriile iDevice-uri, asa ca acum nu va mai fi nevoie sa le folositi ecrane mici pentru aceste task-uri.

  Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rog sa le mentionati in comentarii.