iPhone 6 si iPhone 6 Plus genereaza o dublare a vanzarilor de iPhone-uri in India

Apple India

  In 2014 compania Apple si-a concentrat atentia pe diverse piete aflate in curs de dezvoltare, cea din India numarandu-se printre ele, iar aceasta atentie a dat roade la sfarsitul anului. Conform unei publicatii locale, compania Apple si-a dublat vanzarile de terminale iPhone in India in Q4 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, 500.000 de unitati fiind comercializate.

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost principalele motoare de crestere ale dublarii vanzarilor de terminale mobile Apple in tara, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere popularitatea lor. In ciuda acestui lucru, probabil putini se asteptau sa asistam chiar la o dublare a vanzarilor fata de Q4 2013, iar asta deoarece preturile pentru iPhone-uri sunt departe de a fi mici.

Apple and its distributors have informed the trade that improvements in cash flow by cutting credit period and retailer margins will help them to invest more in consumer offers like EMI schemes. It has also told its trade partners that they don’t have to invest in store-level marketing, which will be done by them.

  Profitand de aceasta popularitate neasteptata a terminalelor iPhone, compania Apple a  decis sa modifice regulile in baza carora colaboreaza cu ai sai parteneri locali din India. In aceasta idee, Apple le ofera acestora 7 zile in loc de 14 pentru a plati terminalele cumparate, marja pentru vanzari fiind redusa la 0.5% de la 1% cat era pana in prezent.

  Era de asteptat ca Apple sa profite de pozitia sa dominanta pentru a-si creste profitul incasat local, iar acest lucru s-a intamplat in multe cazuri in diverse tari in care Apple isi vinde produsele.