InvenSense este actionata in judecata de actionari din cauza unui contract incheiat cu Apple

InvenSense

  InvenSense este un partener Apple care furnizeaza senzorii implementati in iDevice-urile vandute in lumea intreaga, iar investitorii sai il actioneaza in judecata din cauza unui contract incheiat cu Apple. Actionarii InvenSense acuza compania ca i-a fraudat prin ascunderea adevaratelor obligatii pe care si le-a asumat in momentul incheierii a cel putin unui contract cu Apple si Samsung.

  InvenSense a devenit partener Apple chiar inaintea lansarii iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa nu se stie de cand este partener al celor de la Samsung, deci in aceasta situatie colaborarea ar putea fi mai lunga. Actionarii sai sustin ca Alan Krock, CEO-ul companiei, a oferit informatii inselatoare cand a oferit detalii despre evolutia financiara a companiei in perioada iulie – decembrie 2014.

Instead of revealing the true condition of the company and its prospects, defendants hid those facts from investors and chose to issue strong guidance and paint a picture of a bright future with a new mega-customer.

  InvenSense produce accelerometre si giroscoape pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, contractul cu Apple trebuind sa fie unul profitabil, dar se pare ca acest lucru nu este adevarat. In baza informatiilor conform carora Apple ar urma sa fie partener InvenSense, actionarii acesteia si-au marit portofoliul de actiuni, in timp ce echipa de manageri si-a vandut actiunile generand peste 5.3 milioane de dolari la fiecare vanzare.

  Ce rezultat va avea acest proces este greu de stiut, insa este clar ca nici Apple si nici Samsung nu sunt vinovate de existenta sa.