Google Play are pentru prima oara mai multe aplicatii decat App Store

Google Play aplicatii App Store

  Cu aproximativ doi ani de zile in urma Apple avea cateva avantaje in fata platformei Android si ele aveau in principal legatura cu App Store, insa in cursul anului 2014 ele au disparut. Conform celor mai recente informatii privind numarul de aplicatii disponibile in App Store si Google Play, magazinul celor de la Google a depasit pentru prima oara magazinul Apple.

  Mai exact, Google Play are 1.43 milioane de aplicatii disponibile pentru utilizatori, in timp ce App Store are 1.21 de milioane de aplicatii disponibile, diferenta dintre ele fiind substantiala. Daca la sfarsitul anului 2013 App Store inca avea un avantaj in fata Google Play din acest punct de vedere, la sfarsitul anului 2014 lucrurile arata complet diferit, Apple pierzand prima pozitie, probabil definitiv.

We can see the relationship here between app growth and new developers, with most new Apple developers publishing business apps. What’s interesting is how games started off slow and sped up around March, catching up with the steadily growing lifestyle category. It’s no surprise that Apple developers, much like their Google counterparts, are focusing on mainstream apps.

  Cresterea in numarul de aplicatii disponibile in Google Play se explica destul de usor prin faptul ca el are la baza nu mai putin de 390.000 de dezvoltatori care produc aplicatii pentru utilizatori. In comparatie, App Store-ul are 280.000 de dezvoltatori care produc aplicatii, insa acestia platesc si 100$ anual pentru  a avea privilegiul de a isi publica aceste creatii in magazinul Apple.

  Pentru Apple aceasta diferenta reprezinta o problema serioasa, Google depasind-o aproape din toate punctele de vedere in segmentul terminalelor mobile. Singurul punct cheie in care Apple isi pastreaza suprematia ramane profitul, dar Google Play nu este cu mult in urma App Store-ului si cu siguranta il va depasi in curand si in ceea ce priveste profitul generat pentru dezvoltatori.

10 COMENTARII

  1. Interesant e faptul ca dezvoltatorii sunt motivati sa faca aplicatii si pentru platforma Android, chiar daca acestea sunt gratuite. Se zvonea ca dezvoltatorii nu ar avea motivatie financiara, si ca doar cei care scriu aplicatii pentru iOS sunt mai elitisti.
    Iata ca Google creste, incet dar sigur. Google tace si face.

  2. Se simte pe android ca au recuperat la nivel de aplicații. Eu sunt pe HTC ca telefon (ios pe tableta) de 1 an si jumatate și ușor cam toate jocurile și aplicațiile bune din ios au apărut și pe android. Am asteptat World of Tanks Pe android și după 6 luni a apărut, și vreau sa va zic ca grafic vorbind este cel putin la fel de bun. Cred ca în maxim 1 an cele bune aplicații vor apărea simultan pe ambele platforme. PS: zone e buna ideea de a grupa după importanta știrile din site, dar ca și recomandare tare interesant mi s-ar fi părut o grupare a lor gen Windows 8 sau blinkfeed (the verge).

  3. Pai cum *** sa nu aibe mai multe cand jegosii astia de la Apple nu te lasa sa-ti platesti taxa de 100$ cu un card de debit , si cu unu de credit (pe care nu-l poti lua decat dacai ai adeverinta de salariu si de care lumea se fereste) ? Cine dra** a creat regula asta tampita.

    In schimb , pe partea cealalata (Google), toti mucosii platesc o taxa de 25$ cu orice card si pun toate tampeniile , dar toate toate tampeniile , ca Google accepta orice , numai ca sa aibe acolo la numar multe aplicatii.

  4. Zaone.. mie nu-mi place tema de site – chestie pur de gust, nu ca n-ar fi in vreun fel frumoasa sau utila. Sunt eu mai refractar la schimbare. o fi chestia “obisnuinta”. Zi buna

  5. @zaone , acum am vazut si eu eroarea in comentariul meu. Ideea e ca accepta DOAR card de credit pe care nu-l poti lua prea usor.