Google Play are pentru prima oara mai multe aplicatii decat App Store

Google Play aplicatii App Store

  Cu aproximativ doi ani de zile in urma Apple avea cateva avantaje in fata platformei Android si ele aveau in principal legatura cu App Store, insa in cursul anului 2014 ele au disparut. Conform celor mai recente informatii privind numarul de aplicatii disponibile in App Store si Google Play, magazinul celor de la Google a depasit pentru prima oara magazinul Apple.

  Mai exact, Google Play are 1.43 milioane de aplicatii disponibile pentru utilizatori, in timp ce App Store are 1.21 de milioane de aplicatii disponibile, diferenta dintre ele fiind substantiala. Daca la sfarsitul anului 2013 App Store inca avea un avantaj in fata Google Play din acest punct de vedere, la sfarsitul anului 2014 lucrurile arata complet diferit, Apple pierzand prima pozitie, probabil definitiv.

We can see the relationship here between app growth and new developers, with most new Apple developers publishing business apps. What’s interesting is how games started off slow and sped up around March, catching up with the steadily growing lifestyle category. It’s no surprise that Apple developers, much like their Google counterparts, are focusing on mainstream apps.

  Cresterea in numarul de aplicatii disponibile in Google Play se explica destul de usor prin faptul ca el are la baza nu mai putin de 390.000 de dezvoltatori care produc aplicatii pentru utilizatori. In comparatie, App Store-ul are 280.000 de dezvoltatori care produc aplicatii, insa acestia platesc si 100$ anual pentru  a avea privilegiul de a isi publica aceste creatii in magazinul Apple.

  Pentru Apple aceasta diferenta reprezinta o problema serioasa, Google depasind-o aproape din toate punctele de vedere in segmentul terminalelor mobile. Singurul punct cheie in care Apple isi pastreaza suprematia ramane profitul, dar Google Play nu este cu mult in urma App Store-ului si cu siguranta il va depasi in curand si in ceea ce priveste profitul generat pentru dezvoltatori.