Porturile Lightning incarca terminalele mai repede decat un port USB, Apple incurajeaza lansarea de accesorii noi

Made for iPhone

  Apple a inclus portul Lightning in terminalele sale incepand cu iPhone 5, iar in 2015 incurajeaza producatorii de accesorii sa il implementeze in toate produsele proprii. La CES 2015 au aparut primele casti care functioneaza cu un port Lightning si includ un sistem de anulare a zgomotelor ambientale doarece pot prelua energie din terminalele noastre pentru a sustine sistemul.

  Apple doreste totusi o extindere a compatibilitatii accesoriilor pentru iDevice-uri cu cablurile Lightning, asa ca a discutat cu producatorii terti de accesorii despre acest subiect. Apple le cere acestora sa inlocuiasca porturile micro-USB cu porturi Lightning, astfel ca o carcasa cu baterie externa ar putea fi incarcata folosind un cablu Lightning si un incarcator Apple, fara un cablu USB.

According to manufacturers briefed on Apple’s specs, the company is hoping that a number of accessories adopt the Lightning port standard instead of micro-USB, including docks, battery cases, game controllers, headphones, and Bluetooth speakers. In these cases, Apple will allow the port to draw power from Apple or MFi-certified power adapters. Apple will notably also allow passthrough charging and syncing of iOS devices connected to the Lightning accessory.

  Apple le ofera dezvoltatorilor de accesorii terte sa faca inregistrate si transfer de date prin porturi Lightning, astfel ca aceste carcase cu baterie externa ar putea face in sfarsit sincronizarea de date. Partea si mai buna la tot acest sistem este ca incarcarea accesoriilor s-ar face mult mai rapid decat in trecut, Apple sustinand ca tehnologia sa ofera capacitate de incarcare mai rapida decat micro-USB.

  Conform Apple, accesoriile Lightning trebuie sa poata trage minim 1A din incarcatoare, desi Apple recoamnda 2.4A, deci teoretic ar trebui sa avem parte de o imbunatatire radicala a incarcarii. In ciuda acestui lucru, Apple limiteaza implementarea de porturi Lightning la doar 1 per accesoriu, asa ca nu voma vea si HUB-uri de incarcare, nici hub-uri Lightning cu multiple porturi diferite.

  Acestea fiind spuse, Apple incearca sa aduca tehnologia Lightning la un cu totul alt nivel, deci vom avea o serie de accesorii extrem de interesante in viitor.