Aplicatia companion Apple Watch este prezentata in primele imagini

Aplicatia companion Apple Watch pentru iPhone este pentru prima oara prezentata multumita codului sursa lasat disponibil pentru verificare de catre Apple in iOS 8.2 beta 4, ea oferind detalii despre modul in care vom controla viitorul smartwatch Apple.

Aplicatie Apple Watch iOS

  iOS 8.2 beta 4 a fost lansat de catre compania Apple acum aproape 2 zile si in interiorul codului sau sursa au fost descoperite primele informatii legate de aplicatia companion pentru Apple Watch-ul ce va fi lansat in martie. Daca atunci aflam doar despre existenta sa si despre faptul ca ea are un meniu dedicat in aplicatia Configurari/Settings, ei bine iata ca acum avem si primele imagini cu interfata si optiunile pe care aceasta urmeaza sa ni le ofere.

  In interiorul fisierelor de sistem ale Apple, aplicatia are denumirea Apple Watch Companion App for iPhone si probabil compania americana ii va schimba denumirea pana in momentul lansarii produsului. In cele ce urmeaza vom discuta despre functionalitatea oferita de catre aceasta aplicatie si despre modul in care va controla ea Apple Watch-ul, deocamdata totul fiind disponibil in versiune beta, avand in vedere ca aplicatia nu a fost oficial lansata.

Aplicatie Apple Watch iOS 1

Ecranul principal – Apple va oferi o interfata prin care vom putea modifica dupa bunul plac aspectul ecranului principala, aranjarea iconitelor fiind facuta la fel de usor precum in iTunes.

Aplicatie Apple Watch iOS CEAS

 

  Ceasul le va permite utilizatorilor sa-si aleaga o noua fata numita Monogram, aceasta permitand plasarea initialelor utilizatorului direct in ecranul de blocare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a personaliza produsul cu diverse inscriptii de maxim 4 caractere. Mai mult decat atat, in ecranul de blocare ceasul va avea afisata o iconita in partea superioara a temei in momentul in care primim o notificare pe iPhone, iar in final Apple ofera inclusiv posibilitatea de a urmari evolutia actiunilor pe bursa.

Aplicatie Apple Watch iOS MESAJE

  De la ceas trecem la functia de mesaje, posesorii de Apple Watch-uri avand posibilitatea de a trimite mesaje folosind sistemul de scriere dupa dictare al iOS-ului, ori prin mesaje vocale. Aplicatia permite alegerea unuia dintre cele doua moduri pentru a raspunde mesajelor primite, optiunea existand chiar si in momentul trimiterii efective a unui mesaj, nu doar global. Separat, aplicatia permite dezactivarea confirmarilor de citire, permite setarea unor raspunsuri implicite pentru mesaje si in final avem un modul Do Not Disturb care permite selectarea persoanelor de la care putem primi efectiv mesaje.

  Apple Watch va interactiona inclusiv cu Apple Maps pentru a permite afisarea de directii pentru navigare, iar modulul sau taptic engine va putea fi dezactivat sau activat dupa necesitati pentru a facilita utilizarea hartilor.

Aplicatie Apple Watch iOS ACCESIBILITATE

  Meniul de accesibilitate nu lipseste din Apple Watch, compania Apple implementand un sistem care citeste textele selectate pe ecran, activarea sa putand fi facuta prin ridicarea ceasului sau o dubla apasare pe ecran. Mai mult, Apple Watch are disponibila o functie zoom activata prin atingeri ale ecranului, iar functia reduce motion va putea fi dezactivata impreuna cu setarile pentru modulul audio stereo, transparenta elementelor din interfata, animatiile si nu doar atat.

Aplicatie Apple Watch iOS cod de siguranta

  Apple a promis ca Apple Watch va putea fi protejat cu un cod de siguranta, iar aplicatia companion va permite setarea sa in doar cateva secunde. Codul de siguranta este necesar pentru a folosi Apple Pay, Apple obligand utilizatorii sa isi reintroduca informatiile privind cartile de credit dupa schimbarea codului de siguranta. Separat, codul de siguranta permite deblocarea terminalului iPhone conectat la Apple Watch si va ofero optiunea de a sterge toate datele din smartwatch la introducerea gresita a sa de 10 ori.

  In final aplicatia companion va permite si controlarea anumitor functii ce au legatura cu senzorii de monitorizare a miscarilor noastre si a functiilor vitale, informatiile preluate de ei fiind transmise direct in aplicatia Sanatate, Health. Aplicatia companion Apple Watch pentru iPhone va fi utilizata in acelasi timp si pentru rularea aplicatiilor instalate in smartwatch, iPhone-urile folosindu-si puterea de procesare pentru ceas, in caz contrar aplicatiile neputand fi rulate.

  Aplicatia companion Apple Watch pentru iPhone va fi lansata impreuna cu iOS 8.2 si noul produs.

1 COMENTARIU