Prima Pagina Google Project Ara – Google lanseaza smartphone-ul modular (Video)

Project Ara – Google lanseaza smartphone-ul modular (Video)

Google Project Ara este proiectul celui mai cool smartphone de pe planeta, Google pregatind un dispozitiv modular care poate fi imbunatatit prin simpla schimbare a modulelor cu diverse componente.

  Project Ara este un proiect initiat de catre Google cu mai bine de un an de zile in urma, iar el are la baza dezvoltarea unui smartphone modular pentru utilizatorii din lumea intreaga. In clipul video de mai sus puteti vedea prezentarea recenta facuta de catre Google pentru Project Ara, compania pregatindu-se sa-si lanseze smartphone-ul modular in cadrul unui program pilot desfasurat in Puerto Rico.

  Dupa cum puteti vedea si din clip, smartphone-ul are la baza o serie de module care ii ofera functionalitatea, acestea putand fi cumparate si schimbate de catre utilizatori dupa bunul plac. Daca posesorul unui smartphone din Project Ara nu este multumit de camera, spatiu, conectivitatea GSM sau Wi-Fi, atunci isi poate inlocui modulul care contine aceste componente cu altul ce are unele mai bune.

Google Project Ara

  Cei de la Google sustin ca vor oferi de la bun inceput aproximativ 30 de module in 10 categorii de functii, smartphone-urile urmand a avea disponibile si cateva zeci de aplicatii pentru personalizare. Avand in vedere ca vorbim despre un program pilot, Google incearca sa afle cat de interesati sunt utilizatorii de un produs de acest gen si dupa tot ceea ce am vazut in clip, interesul va fi cel mai probabil ridicat.

  Google va oferi o aplicatie speciala pentru administrarea tuturor modulelor disponibile pentru utilizatori, acestea putand fi schimbate prin simpla tragere si introducere in slotul special gandit. Folosind module utilizatorii pot inclusiv sa personalizeze aspectul terminalelor mobile, astfel ca Google va oferi diverse design-uri pentru carcasa acestora in ideea de a oferi diversitate pentru cei interesati.

  Project Ara este fara discutie unul dintre cele mai interesante proiecte derulate de catre un producator de terminale mobile sau sisteme de terminale mobile si cu siguranta vor fi multe persoane interesate. In ciuda acestui lucru, vor trece destui ani pana cand smartphone-uri precum acesta vor fi disponibile la scaralarga, ele putand fi totusi schimbarea de care are nevoie piata smartphone-urilor pentru a inregistra din nou cresteri spectaculoase in vanzari.

 • I.Aexandru

  sa vedem cum se descurca .ca da are performante de s3 si buguri la greu….

 • Dennis H.

  Este interesant ca majoritatea computerelor au început sa aibă componentele inaccesibile utilizatorilor, iar telefoanele vor deveni modulare…

 • Catalin Alex

  Ideea e super si interesanta, dar designul lasa de dorit, si eu ma gandesc, daca il scapi pe jos nu se imprastie si perzi piesele ?

 • vlad

  Uite ,ceva revolutionar….dece sa cumparam un nou telefon când ii putem schimba componentele ,eu cred ca trebuie sa aibe un fel de protecție ,posibil o carcasă.

 • Jack

  Pare un proiect foarte misto, faptul ca se poate customiza nu doar software ci si hardware pare o idee interesanta. Din cate stiu Google nu e prima companie care lucreaza la asa ceva si nici singura, iar daca proiectele de genul prind viata n-ar face decat sa stimuleze o competitie favorabila pentru toata lumea (mai putin pentru service-uri :)).

 • paul

  Cum vine asta? Cumperi un schelet si apoi il incarci cu ce ai avea nevoie? Care e ideea? Sa poti sa-l tii mai mult de 2 ani pana cand in medie un telefon normal este depasit de tehnologie.. Si apoi trebuie sa schimbi si scheletul pentru ca tehnologia avanseaza si lucrurile devin mai puternice si mai mici… Adica ce vorbesc eu aici, asa am facut si cand mi-am cumparat masina, am luat sasiul si apoi am cumparat fiecare piesa in parte (notata pe factura) si am asamblat-o.

 • eu

  daca e facut de google nu-l vreau … companie ipocrita de cacat

 • geonyy

  Băi să dea naiba!,…Mai bine-i ziceau LEGO-phone!.

 • mateias

  Tocmai asta e avantaju acestui telefon ca tehnologia avanseaza si iti construiesti propriul telefon cum vrei, deja sa stabilit o masura medie a ecranelor la smartphonuri, au fost telefoane minuscule dar nu erau practice ca marime ecran.

  Parerea mea e ca trebuia sa aiba un capac pe spate eventual incolor sau chiar perforat pentru a tine toate piesele stranse la un loc nu sa pui mana mai tare pe el si sa simti la degete cum se desasambleaza sau nah vedem ce o fi cand apare, per total mi se pare destul de buna ideea.