iPhone 6S sau iPhone 7 ?

iPhone 6S sau iPhone 7

  Anul acesta compania Apple va lansa doua noi modele ale iPhone, urmand traditia anului trecut cand iPhone 6 si iPhone 6 Plus si-au facut aparitia pe piata. Zilele trecute am aflat primele informatii in legatura cu noutatile pe care iPhone 6S urmeaza sa le aduca si in zilele acestea am citit diverse discutii legate de denumirea noului terminal.

  iPhone 6S sau iPhone 7, care va fi denumirea aleasa de catre Apple? Ei bine raspunsul la intrebare este destul de simplu si are in spate o strategie veche de aproape 5 ani de zile a Apple. Incepand din 2009 compania Apple a inceput sa lanseze iPhone-uri care au litera s in denumire, ele aducand imbunatatiri intermediare pentru utilizatori.

  Aceste imbunatatiri intermediare inseamna practic o imbunatatire a hardware-ului dispozitivelor fara a schimba design-ul exterior al produselor. Un terminal din seria s este lansat la un an de zile dupa lansarea unui iPhone cu un design complet schimbat, aceasta fiind principala motivate in baza careia un iPhone primeste o cifra noua.

  Practic pentru Apple schimbarea design-ului reprezinta practic lansarea unui model nou al unui iPhone, iar actualizarea hardware-ului reprezinta doar o imbunatatire intermediara. In aceasta idee, denumirea viitorului terminal iPhone nu va fi iPhone 7, ci iPhone 6S deoarece nu vom avea o modificare a design-ului carcasei.

  Creand un design complet nou pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple nu va crea altul la un an de zile distanta pentru ca nu are timp. In general schimbarea completa a design-ului unui terminal mobil implica o lunga perioada de testare, iar Apple are nevoie de minim 1 an de zile pentru a face acest lucru, asa ca in 2015 nu vom avea un terminal cu un design complet schimbat.