Apple poate implementa un joystick in butonul Home al iPhone

iPhone si iPad vor avea butoane Home care vor functiona ca si joystick-uri, permitand controlarea jocurilor pentru terminale mobile disponibile in App Store.

iPhone buton home joystick

  Daca va place sa va jucati pe terminalele iPhone diversele jocuri disponibile in App Store, ei bine compania Apple pregateste o surpriza extrem de interesanta pentru noi in viitorul, probabil, nu foarte indepartat. Intr-un brevet de inventie inregistrat recent companiei Apple este descrisa o metoda prin care butonul Home al iPhone poate ascunde un joystick care permite controlarea jocurilor.

  Conform brevetului de inventie, butonul Home al iPhone si iPad ar avea o functionalitate normala in cadrul utilizarii zilnice, insa printr-o simpla apasare puternica poate iesi in exteriorul carcasei si poate oferi functionalitatea unui joystick. Pasarea joystick-ului in interiorul carcasei l-ar bloca si ar oferi functionalitatea normala a unui buton Home, inclusiv a sistemului Touch ID standard.

iPhone buton home joystick

  Desi joystick-ul nu ar oferi aceeasi functionalitate precum a unui gamepad normal, insa cei de la Apple cred ca el va convinge destui utilizatori sa se joace pe terminalele mobile mai des. Compania americana crede ca utilizatorii evita sa se joace din cauza faptului ca butoanele de control sunt utilizabile prin apasarea ecranului, ei ascunzand o buna parte din acesta si din joc in timpul jocurilor.

  Desigur ca pentru a oferi un asemenea sistem este necesar ca tehnologia sa fie perfectionata pentru a oferi o experienta de utilizare cat se poate de buna, insa acest lucru nu se va intampla peste noapte. Ca de obicei, brevetele de inventie de acest gen necesita ani de zile de dezvoltare pentru a fi transformate in produse reale, asa ca vom avea destul de asteptat pana cand totul va deveni realitate.