Apple dezvolta o metoda de a transfera informatii despre amprentele din Touch ID prin iCloud

Apple va permite efectuarea de plati mobile prin Apple Pay folosind amprente citite de Touch ID si sincronzate cu iCloud prin intermediul iDevice-urilor noastre.

Apple Touch ID iCloud

  Touch ID este un sistem implementat de Apple in iPhone-uri incepand cu anul 2013, el permitand folosirea unei amprente pentru a debloca terminalele, pentru a autoriza achizitii din App Store, pentru a securiza aplicatii si mai noi pentru a face plati mobile. Sistemul nu necesita o conexiune de internet pentru a functiona in majoritatea cazurilor, datele despre amprentele noastre fiind stocate intr-un chip enclava.

  Desi Apple a sustinut ca nu va partaja datele acestea cu aplicatii sau companii terte, in viitor ar putea face acest lucru pentru a permite efectuarea de plati mobile prin sistemul Apple Pay. Intr-un brevet de inventie publicat astazi, compania Apple descrie o metoda prin care o parte dintre informatiile privind amprentele noastre ar putea fi transferate prin iCloud in alte dispozitive.

 Sincronizarea datelor se va face printr-o conexiune securizata si probabil va elimina necesitatea de a amprenta aceleasi degete pentru multiple dispozitive, dar va permite si efectuarea de plati mobile prin Apple Pay. Date criptate despre amprentele noastre sunt sincronizate initial in iCloud direct din terminale, mai apoi datele fiind utilizate pentru a autoriza plati prin Apple Pay fara a folosi un iDevice.

  Conform solutiei descrise de catre Apple, utilizatorii si-ar plasa degetele pe un cititor de amprente al POS-ului Apple Pay, iar acesta va sincroniza acele date cu iCloud pentru a autoriza plata, fara a descrca totusi informatii despre amprente. Practic Apple va transmite spre POS-urile Apple Pay doar date care certifica faptul ca amprentele se potrivesc si apartin detinatorului cardului, autorizand plata.

  Ideea in sine nu este rea deloc, Apple usurand extrem de mult posibilitatea de a face plati mobile prin Apple Pay fara a avea un terminal iPhone tot timpul in posesie. Desigur ca partea proasta a sistemului este ca amprentele utilizatorilor vor fi intr-un final incarcate in iCloud si de acolo probabil ele vor putea fi furate de catre hackeri.