Prima Pagina Apple Watch Samsung va copia o functie a Apple Watch

Samsung va copia o functie a Apple Watch

Samsung Orbis este un viitor smartwatch care va fi prezentat in cadrul Mobile World Congress 2015, el urmand a avea o coroana digitala similara cu cea a Apple Watch.

Apple Watch coroana

  Samsung copiaza diverse elemente sau tehnologii ale produselor Apple de ani de zile si daca Apple a decis sa lanseze un smartwatch care are o functie interesanta, Samsung trebuie sa o preia. In aceasta idee, cei de la Samsung se pregatesc sa prezinte un nou smartwatch in cadrul Mobile World Congress 2015, el urmand a avea o coroana digitala.

  In imaginea de mai sus aveti prezentata coroana digitala pe care Apple Watch o va contine, ea oferind posibilitatea de a controla anumite functii ale ceasului. Desi Samsung va implementa o componenta similara in propriul produs, ea nu va oferi aceeasi functionalitate si va avea un rol mai mult estetic.

Apple has made quite a big deal of the digital crown that is featured on the Apple Watch, and while Samsung is matching Apple in the fact that the power button on the Orbis will be crown-shaped, the company is not adding any specific functionality on the crown.

  Viitorul smartwatch Samsung urmeaza sa aiba un inel circular care va inconjura ecranul si va permite controlarea unui numar diverse de functii ale sistemului de operare Android Wear. Numit Orbis, smartwatch-ul va avea un ecran circular si un design diferit de cel al Apple Watch, deci singurele similitudini dintre dispozitive se vor limita doar la coroana digitala.

  De ce a ales Samsung sa foloseasca o asemenea componenta este greu de spus, insa nu este greu de inteles de ce alege constant sa copieze produsele companiei Apple. Acestea fiind spuse, vom vedea Samsung Orbis in cadrul Mobile World Congress la inceputul lunii martie si atunci vom sti cat de mult din functionalitatea Apple Watch va fi reprodusa in el.

 • razvanrazy

  Eee, e cam absurd sa spui ca Samsung copiaza Apple in adaugarea rotitei la ceas, cand ceasurile au aceasta rotita de cand vremea.

  Si Casio Edifice-u meu are asa ceva, ar trebui sa presupun ca Samsung a copiat de la ei ?

 • Ceasurile mecanice sunt una, ceasurile cu coroana aia digitala sunt altceva.

 • EuGeorge

  In titlu citesti “Samsung va copia o functie a Apple Watch”,iar in articol citesti “nu va oferi aceeasi functionalitate”.

  Pai copiaza o functie sau nu?
  Te-ai gandit un pic asa din curiozitate te intreb,ca din moment ce ceasul va fi rotund,nu ar avea unde sa implementeze un buton de Home? Moto 360 si Lg G watch R,ambele ceasuri rotunde,au un buton lateral ca un ceas clasic care are rol de buton Home,asta va fi tot un smartwatch rotund si e logic ca butonul de home va fi implementat in lateral. Pe bune,deja incep sa fie fabule sau povesti de adormit copii articolele astea.
  Nu cumva intreaga industrie de ceasuri de sute de ani a copiat Apple Watch prin faptul ca au coroana ceasului lateral?

 • Manto

  De ce sa nu spunem ca Samsung va copia o functie de la IBM care a scos asa ceva in 2000? Cautati pe youtube “watchpad”. Si imi vine greu sa cred ca se poate crea un produs functional in doar cateva luni de zile
  Mie mi se pare incomoda coroana aia pentru ca port ceasul pe mana dreapta. La un ceas mecanic e acceptabil pentru ca nu umbli la ea in fiecare zi

 • Apple4Ever

  Eu nu sunt de acord cu acest articol.
  Pentru ca se stie: coreenii nu se pot abtine si vor dezvolta o frumoasa coroana din policarbonat de calitate superioara ( citeste capac de veceu). Care obligatoriu va avea lag.

 • Costin

  eu nu inteleg ceva,din ce scrii chiar tu nu e acelasi lucru.rotita aia din lateral e acelasi lucrucu”un inel circular care va inconjura ecranul” ?

 • Deci, smartwatch-ul va avea un inel circular care ofera anumite functii de control, dar si o coroana(rotita), care are alte functii.

 • iTu

  Copiat e prea brutal spus, cei de la samsung mai iau si ei cate o idee de la apple dar mai cu perdea. Ar fi si pacat sa faci rotitza aia numai ptr home, daca tot e acolo sa-i bage si un zoom, dublu klick pe ea.
  Lumea stie ca apple e primar in a prelucra o functie veche facand-o wawwww.

 • tiki taka

  Xeroxisti …