iPhone-urile si Mac-urile au generat vanzari record in Q4 2014 conform analistilor americani

iPhone 6 Mac

  2014 a fost cel mai bun an din istoria Apple din punct de vedere al vanzarilor, iar analistii americani sunt de parere ca iPhone-urile si Mac-urile au fost produsele care au generat cei mai multi bani. Conform unui analist al Morgan Stanley, Apple ar fi vandut 69 de milioane de terminale iPhone in Q4 2014, cu 18 milioane de unitati mai multe decat in aceeasi perioada a anului anterior.

  Trecand la Mac-uri, analistii americani se asteapta ca Apple sa fi vandut 5.8 milioane de unitati, cu 300.000 de unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cresterea fiind de aproximativ 5%. Desi iPhone-urile si Mac-urile au avut parte de un trimestru fiscal foarte bun, tabletele iPad vor inregistra, din pacate, o noua scadere a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  Daca in Q4 2013 Apple vinde 26 de milioane de tablete iPad, in Q4 2014 se preconizeaza ca numai 22  de milioane de unitati vor fi comercializate. Vorbim despre o scadere de 4 milioane de unitati n vanzari, sau de aproximativ 15%, iar asta pe fondul unei cresteri a cererii pentru smartphone-uri cu ecrane mari, iPhone 6 Plus acoperind acest segment pentru Apple.

  Acestea fiind spuse, compania Apple isi mentine iPhone-urile pe un trend ascendent, insa asta in detrimentul tabletelor iPad care nu au parte de aceeasi atentie din partea utilizatorilor.