Apple investeste din ce in ce mai multi bani pentru a face lobby in Washington

1

Apple lobby

  Apple este una dintre companiile americane IT care nu investeste sume colosale de bani in lobby pentru senatul si congresul SUA, insa incepand cu anul 2013 si-a crescut cotele alocate acestui proces. In 2013 Apple a investit 3.5 milioane de dolari pentru a face lobby, iar pana in septembrie 2014 a investit 2.9 milioane de dolari, astfel ca pentru tot anul 2014 suma s-ar putea ridica la aproape 3 milioane de dolari.

  Pana in momentul lansarii primului model al iPhone Apple a investit pana in 1 milion de dolari pentru a face lobby in Washington, insa cresterea accelerata in vanzari a fortat-o sa se implice in procesul decizional din Congresul si Senatul americane. In aceasta idee, Apple a angajat firme specializat pe lobby pentru a ii sustine interesele in capitala SUA, iar acest lucru a contribuit probabil la crearea de legislatii favorabile.

  Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr este firma care reprezinta interesele Apple in SUA si separat de ea Tim Cook a avut numeroase intrevederi cu senatori sau membri ai Congresului american, insa chiar si cu presedintele Barack Obama. Desi Microsoft investeste dublu fata de Apple, iar Google de 4 ori mai mult, compania din Cupertino nu pare dispusa sa isi creasca investitiile pana la un asemenea nivel.