Apple investeste din ce in ce mai multi bani pentru a face lobby in Washington

Apple lobby

  Apple este una dintre companiile americane IT care nu investeste sume colosale de bani in lobby pentru senatul si congresul SUA, insa incepand cu anul 2013 si-a crescut cotele alocate acestui proces. In 2013 Apple a investit 3.5 milioane de dolari pentru a face lobby, iar pana in septembrie 2014 a investit 2.9 milioane de dolari, astfel ca pentru tot anul 2014 suma s-ar putea ridica la aproape 3 milioane de dolari.

  Pana in momentul lansarii primului model al iPhone Apple a investit pana in 1 milion de dolari pentru a face lobby in Washington, insa cresterea accelerata in vanzari a fortat-o sa se implice in procesul decizional din Congresul si Senatul americane. In aceasta idee, Apple a angajat firme specializat pe lobby pentru a ii sustine interesele in capitala SUA, iar acest lucru a contribuit probabil la crearea de legislatii favorabile.

  Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr este firma care reprezinta interesele Apple in SUA si separat de ea Tim Cook a avut numeroase intrevederi cu senatori sau membri ai Congresului american, insa chiar si cu presedintele Barack Obama. Desi Microsoft investeste dublu fata de Apple, iar Google de 4 ori mai mult, compania din Cupertino nu pare dispusa sa isi creasca investitiile pana la un asemenea nivel.