Edward Snowden : iPhone-urile au software special ce permite spionarea de la distanta

Edward Snowden

  Edward Snowden este celebrul analist american care a divulgat o multitudine dintre tehnicile NSA de a spiona americanii si lumea intreaga, iar recent avocatul sau a dezvaluit informatii controversate pentru Apple. Conform acestuia, Eduard Snowden a declarat ca iPhone-urile companiei Apple contin software special ce permite spionarea de la distanta.

  Snowden foloseste un telefon mobil simplu pentru a evita spargerea terminalului si ascultarea sa, insa ceea ce dezvaluie in legatura cu terminalele Apple nu este chiar atat de nou. Aceleasi lucruri s-au spus in repetate randuri de-a lungul anilor si Apple a fost legata de scandalul in care NSA era acuzata ca prelua date despre clienti unor mari companii americane, printre care si cea din Cupertino.

Edward never uses an iPhone, he’s got a simple phone. The iPhone has special software that can activate itself without the owner, having to press a button and gather information about him, that’s why on security grounds he refused to have this phone.

  Fara a spune clar despre ce fel de software special ar fi vorba, Snowden incearca probabil sa dea de inteles ca iOS-ul are o “portita” de acces pe care agentiile guvernamentale americane o pot folosi pentru a prelua date. Aceste date pot fi accesate de la distanta sau prin conectarea la un calculator si probabil orice exista in terminale poate fi transferat si analizat de catre cei de la NSA atunci cand au nevoie.

  In ciuda acuzatiilor trecute, nimeni nu a incetat sa mai cumpere produse Apple, Microsoft sau Google dupa acuzatiile formulate impotriva acestor companii si nimeni nu va actiona acum. In aceasta idee, Apple nu are motive sa opreasca practici de acest gen, dar nicio alta companie nu va actiona diferit.