Edward Snowden : iPhone-urile au software special ce permite spionarea de la distanta

Edward Snowden

  Edward Snowden este celebrul analist american care a divulgat o multitudine dintre tehnicile NSA de a spiona americanii si lumea intreaga, iar recent avocatul sau a dezvaluit informatii controversate pentru Apple. Conform acestuia, Eduard Snowden a declarat ca iPhone-urile companiei Apple contin software special ce permite spionarea de la distanta.

  Snowden foloseste un telefon mobil simplu pentru a evita spargerea terminalului si ascultarea sa, insa ceea ce dezvaluie in legatura cu terminalele Apple nu este chiar atat de nou. Aceleasi lucruri s-au spus in repetate randuri de-a lungul anilor si Apple a fost legata de scandalul in care NSA era acuzata ca prelua date despre clienti unor mari companii americane, printre care si cea din Cupertino.

Edward never uses an iPhone, he’s got a simple phone. The iPhone has special software that can activate itself without the owner, having to press a button and gather information about him, that’s why on security grounds he refused to have this phone.

  Fara a spune clar despre ce fel de software special ar fi vorba, Snowden incearca probabil sa dea de inteles ca iOS-ul are o “portita” de acces pe care agentiile guvernamentale americane o pot folosi pentru a prelua date. Aceste date pot fi accesate de la distanta sau prin conectarea la un calculator si probabil orice exista in terminale poate fi transferat si analizat de catre cei de la NSA atunci cand au nevoie.

  In ciuda acuzatiilor trecute, nimeni nu a incetat sa mai cumpere produse Apple, Microsoft sau Google dupa acuzatiile formulate impotriva acestor companii si nimeni nu va actiona acum. In aceasta idee, Apple nu are motive sa opreasca practici de acest gen, dar nicio alta companie nu va actiona diferit.

12 COMENTARII

  1. astept sa lanseze chinezii un soft de modificare imei..mac..etc pe telefon . sa vezi atunci update-uri la ios mai ceva ca cele ale facebook-ului (care apropo devin inervante)

  2. Stati linistiti ca toate au (iOS, Android si Windows OS). Chiar si SeReiStii (ca sa nu le spun alytcumva) au pe smartphone aplicatii cu care daca va conectati la un hotspot public va pot copia lista de contacte, lista de apeluri si sms, adresele de e-mail + parolele stocate pe telefon (si asta nu este o gluma).

  3. Cu siguranța toate telefoanele pot fii interceptate, supravegheate de șmecherii de la nsa, cia, sri sau alte instituții de informații. Ii doar o vrăjeala ca sunt criptate sa nu poată fii citite. Sunt criptate sa nu poată fii citite de hackeri care vor sa vada ce fac șmecherii menționați mai sus.

  4. Si unde este noutatea?Banuiesc ca o mare parte a utilizatoarilor de calculatoare si telefone stiu deja ca firmele care dezvolta aceste produse sunt obigate sa implementeze functiile de urmarire si verificare.
    @cipa imei-ul se poate rescrie doar fizic.Adica scos procesorul din telefon , pus in cititorul de eprom , bla bla.Valabil si pentru mac.

  5. Ce naivi sunteti parca e vb de voi.. .. niste anonimi din Pantelimon ! Hahahaha !!!!
    Aici e vb in primul rand de liberatile personale si intimitate si apoi de libertatea de expresie a presei care dupa cum a ti citit ziaristi de la diferite ziare importante au fost spionati si le au fost vulnerate drepturile la intimitate si secretul profesional de catre agentiile secrete engleze ! Despre asta e vorba !! Ei sub pretextul securitatii si lupta impotriva terorismului abuzeaza de libertarile personale ! Nu vreau sa spun ca nu avem nevoie de pace …dar cu ce pret !?

  6. Pentru ce fac de zi cu zi, folosesc iPhone. Cand o sa am de gand sa comit vre-o infractiune, cu siguranta o sa folosesc un Nokia 1100(ca tine mult si bateria).