Prima Pagina Microsoft Windows 10 va fi disponibil GRATUIT in primul an de utilizare

Windows 10 va fi disponibil GRATUIT in primul an de utilizare

Windows 10 gratuit

  Cu doar cateva zeci de minute in urma compania Microsoft a prezentat Windows 10 pentru utilizatorii de calculatoare si terminale mobile. Compania americana a decis sa ofere gratuit Windows 10 pentru clientii sai, cei care au cumparat Windows 7, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 beneficiind de aceasta gratuitate din partea celor din Redmond.

  Desi Windows 10 va fi disponibil gratuit pentru clientii Microsoft, gratuitatea va fi valabila in primul an dupa efectuarea upgrade-ului, acestia fiind nevoiti sa plateasca pentru el dupa trecerea primului an. Decizia celor de la Microsoft nu este chiar atat de uimitoare avand in vedere ca Apple ofera OS X complet gratuit pentru toti utilizatorii sai.

  In ceea ce priveste functionalitatea, Windows 10 readuce taskbar-ul accesibil prin meniul “star”, el fiind refacut pentru a avea un look imbunatatit, pozitionarea ramanand neschimbata. Separat Microsoft aduce si un Action Center care ofera acces la cele mai folosite optiuni de control al sistemului de operare, acesta functionand si ca un centru de notificari.

  Windows 10 este gandit pentru a isi redimensiona automat interfata pentru tablete si calculatoare in cazul dezactivarii unui mouse sau a unei tastaturi, astfel ca avem parte de o interfata versatila. Desi Windows 10 aduce multe functii noi faptul ca Windows 10 va fi oferit gratuit unor utilizatori este cea mai importanta noutate a conferintei.

  Microsoft isi castiga o buna parte din incasarile anuale multumita vanzarilor sistemului de operare Windows, asa ca oferirea gratuita va genera cu siguranta o scadere serioasa in incasari. Chiar si asa, Windows 10 este primul pas spre a oferi gratuit sistemul de operare Windows, atat pentur calculatoare, cat si pentru terminale mobile.

 • rundown

  cand va fi lansat?

 • Daniel L.

  Pe la sfarsitul anului ziceau astia …

 • erb

  Cred ca asta e doar inceputul. Mai devreme sau mai tarziu va da Windows-ul gratis, ca restul OSurilor. Vor scoate toti bani din hardware si aplicatii.

 • jesu

  Nu se compara ce face Microsoft cu ce face Apple . Microsoft vinde software si servicii. Apple vinde hardware , iar pretul sistemului de operare e inclus in hardware – si prea mult chiar pt cat ofera . Sistemul de operare al celor de la Apple e foarte limitat si e menit doar sa sustina hardware-ul .

 • iTu

  @jesu ai tu Yosemite si ti se pare limitat? sau ptr tine limitat inseamna ca nu poti instala clasicu Winamp, BSPlayer si eventual TotalComander??? da-mi si mie un ex unde e limitat.
  da e clar ca apple are preturi mari in care se include si pretul OS, dar apple da la gratis OS si celor care nu au un iMac, MacBook.

 • iTu

  si apropos cat va costa windows dupa primul an???

 • xClaudiu

  ‘This is more than a one-time upgrade: once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no cost.’

 • jesu

  Da, am si Yosemite si am pus orice OSX pe un PC de pe la 10.3 cand a fost prima data posibil . Da, e foarte limitat comparativ cu Windows , la fel ca si iOS . Si suportul pt hardware , altul decat cel al Apple , este inexistent . Deci , fara hacking, nu poti instala OSX pe nici un alt hardware .

 • iTu

  Pai nu are treaba apple cu suportul hardware din PC-ul tau, ar trebui producatori de hardware sa dea si drivere ptr OSX. Cam tot ce exista programe ptr windows e si ptr OSX, nu si jocuri.
  Da ideal e sa ai hardware cu software de la apple pentru o experienta buna.

 • @xClaudiu: Asta se refera la patch-uri cu actualizari, nu la update-uri mari, precum Windwos 11, 12, etc.

 • Pingback: DOWNLOAD Windows 10 Technical Preview gratuit direct de la Microsoft()