Windows 10 va fi disponibil GRATUIT in primul an de utilizare

Windows 10 gratuit

  Cu doar cateva zeci de minute in urma compania Microsoft a prezentat Windows 10 pentru utilizatorii de calculatoare si terminale mobile. Compania americana a decis sa ofere gratuit Windows 10 pentru clientii sai, cei care au cumparat Windows 7, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 beneficiind de aceasta gratuitate din partea celor din Redmond.

  Desi Windows 10 va fi disponibil gratuit pentru clientii Microsoft, gratuitatea va fi valabila in primul an dupa efectuarea upgrade-ului, acestia fiind nevoiti sa plateasca pentru el dupa trecerea primului an. Decizia celor de la Microsoft nu este chiar atat de uimitoare avand in vedere ca Apple ofera OS X complet gratuit pentru toti utilizatorii sai.

  In ceea ce priveste functionalitatea, Windows 10 readuce taskbar-ul accesibil prin meniul “star”, el fiind refacut pentru a avea un look imbunatatit, pozitionarea ramanand neschimbata. Separat Microsoft aduce si un Action Center care ofera acces la cele mai folosite optiuni de control al sistemului de operare, acesta functionand si ca un centru de notificari.

  Windows 10 este gandit pentru a isi redimensiona automat interfata pentru tablete si calculatoare in cazul dezactivarii unui mouse sau a unei tastaturi, astfel ca avem parte de o interfata versatila. Desi Windows 10 aduce multe functii noi faptul ca Windows 10 va fi oferit gratuit unor utilizatori este cea mai importanta noutate a conferintei.

  Microsoft isi castiga o buna parte din incasarile anuale multumita vanzarilor sistemului de operare Windows, asa ca oferirea gratuita va genera cu siguranta o scadere serioasa in incasari. Chiar si asa, Windows 10 este primul pas spre a oferi gratuit sistemul de operare Windows, atat pentur calculatoare, cat si pentru terminale mobile.