Apple inceteaza sa isi mai vanda produsele in Crimeea

Apple inceteaza sa mai vanda iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac-uri in Crimeea.

Apple Rusia

  Saptamana aceasta v-am spus ca Apple a dezactivat conturile dezvoltatorilor de aplicatii care au domiciliul in Crimeea ca parte a sanctiunilor impuse de catre comunitatea internationala Rusiei pentru anexarea acestei regiuni. Mergand mai departe decat atat, ieri Apple si-a notificat partenerii locali sa inceteze incepand cu data de 1 februarie vanzarea oricaror produse ale companiei.

  Avand in vedere impunerea primei sanctiuni, era clar ca urma si o retragere a produselor din vanzare, sactiunile internationale impotriva Rusiei fiind aplicate inclusiv de catre cei de la Valve care au restrictionat accesul la platforma Steam. In cazul Apple partenerii se vad nevoiti sa returneze, cel mai probabil, intregul stoc de produse catre compania americana si sa vanda iDevice/Mac-uri cumparate de pe piata neagra.

  Crimeea este o peninsula cu aproape 2 milioane de locuitori, deci destui potentiali clienti pentru Apple, insa sanctiunea are menirea de a afecta in principal Rusia si nu doar regiunea Crimeea. In aceasta idee, rusii ar putea incepe o campanie de denigrare a produselor Apple, o interzicere a lor in institutiile publice, totul pana cand restrictiile vor fi ridicate.

  Google, Microsoft sau alte companii americane IT inca nu si-au retras produsele si serviciile din Rusia, insa exista sanse ca guvernul american sa le preseze sa respecte interdictiile internationale.

Dear Partner,

With reference made to Section 5G, «Export Compliance» of Apple Authorized Service Provider Agreement dated 01.04.14, please be informed that in accordance with the new sanctions on the Crimea Region announced by the US Government on December 19, 2014 you shall not sell Apple products and/or provide services related to Apple products in the Crimea Region as of February 1, 2015.

Please acknowledge this notice by signing one copy and sending back to

Yours faithfully,
LLC Apple Rus

2 COMENTARII