Apple si Samsung raman in 2014 cei mai mari cumparatori de semiconductori

semiconductori

  Apple si Samsung sunt pentru al treilea an consecutiv in topul companiilor care cumpara cea mai mare cantitate de semiconductori pentru producerea de dispozitive mobile si nu numai. In imaginea de mai sus aveti rezultatul unui studiu realizat pe pietele globale de catre cei de la Gartner, Samsung investing de departe mai multi bani decat Apple.

  Conform celor de la Gartner, Samsung a cumparat in 2014 semiconductori in valoare de 32.1 miliarde de dolari, Apple cheltuind 25.8 miliarde de dolari in acelasi scop. Cresterea in achizitii pentru Samsung este de 5.1% in decursul unui an de zile, in timp ce in cazul companiei Apple vorbim despre o crestere de 9.8%.

  Apple a cumparat in 2014 mai multi semiconductori decat in 2013, insa cresterea in cazul sau este aproape dubla fata de cea inregistrata de Samsung, companiile insumand 17% din piata globala. In aceasta idee, doar Apple si Samsung au cheltuit anul acesta aproape o cincime din sumele totale platite pentru a cumpara semiconductori, suma spunand multe despre ambitiile companiei.

  In urma lor ii regasim pe cei de la HP, Lenovo sau Dell, diferenta in achizitii fata de Apple si Samsnug fiind enorma, diferenta in vanzari fiind la fel de mare. In concluzie, Apple cumpara din ce in ce mai multi semiconductori in baza faptului ca vinde mai multe produse la nivel global si achizitiile vor creste in anii urmatori daca trendul de vanzari va continua.