iOS 8 HomeKit va fi lansat in vara acestui an

iOS 8 HomeKit va fi lansat in primavara.

iOS 8 HomeKit

  HomeKit este un sistem dezvoltat de catre compania Apple care va permite posesorilor de iDevice-uri sa-si controleze casele si obiectele electronice din acestea folosind iDevice-uri. Sistemul a fost prezentat impreuna cu iOS 8, insa el nu a fost pregatit pentru lansare in luna septembrie a acestui an, astfel ca Apple a decis sa amane oferirea sa catre publicul larg.

  Motivele amanarii lansarii ar avea la baza performantele slabe ale sistemului si problemele de functionare existente in interconectarea cu accesoriile compatibile. Apple le-ar fi spus partenerilor sai ca doreste sa ofere in sistem care functioneaza bine de la inceput si nu este interesata sa aduca pe piata un HomeKit care va avea probleme in a controla corect accesoriile.

  CES 2015 ne-a adus cateva prezentari ale unor produse care vor functiona impreuna cu iOS 8 HomeKit si vor permite controlarea : luminilor, a muzicii, a prizelor, a usilor, a geamurilor, a aparatelor de aer conditionat si a multor altora. Din pacate producatorii acestor dispozitive inteligente sustin ca in lipsa acordului Apple nu-si vor putea lansa produsele prea curand.

  Acest acord ar putea veni abia in primavara acestui an, Apple putand decide sa ofere HomeKit oficial impreuna cu iOS 8.2, sau o versiune intermediara a acestuia. Dupa cum v-am spus deja, HomeKit va necesita un Apple TV pentru a permite controlarea casei printr-o conexiune de internet si Siri, astfel ca utilizatorii care nu au un asemenea produs isi vor putea controla casa doar cand se afla in ea.

  Acestea fiind spuse, iOS 8 HomeKit este un sistem extrem de interesant, insa lumea intreaga se va putea bucura de el abia peste cateva luni.