Apple reduce productia de terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus

iPhone 6 iPhone 6 Plus productie

  In vara acestui an compania Foxconn angaja 100.000 de persoane pentru a putea produce suficient de multe terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus conform angajamentelor luate fata de Apple. Dupa 4 luni de productie sustinuta pentru a fabrica suficiente terminale si a acoperi cererea de pe piata, planurile companiei s-au schimbat. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, se pare ca Foxconn a luat decizia de a isi reduce substantial numarul de angajati din propriile fabrici si asta cel mai probabil din cauza unei reduceri a comenzilor venite din partea Apple.

Taiwan’s Foxconn Technology Group, the world’s largest contract electronics manufacturer, will cut its massive workforce, the company told Reuters, as the Apple supplier faces declining revenue growth and rising wages in China.

  In toamna acestui an Foxconn avea nu mai putin de 1.3 milioane de angajati in fabricile sale, de doua ori mai mult decat in anul 2010 si asta in baza contractelor semnate cu Apple si alti parteneri. Cresterea in vanzarile de smartphone-uri, televizoare, tablete si telefoane mobile a motivat Foxconn sa isi creasca substantial numarul de angajati, insa iata ca acum este nevoita sa il reduca in aceeasi masura. Avand comenzi mult reduse de la Apple din cauza scaderii vanzarilor de iPhone-uri in acest inceput de an, cei de la Foxconn se vad nevoiti sa renunte la o parte din personal, insa deocamdata nu au fost specificate cifre.

  Scaderea in vanzarile de iPhone-uri este normala pentru aceasta perioada si era normal ca partenerii Apple sa fie afectati, asa ca nu vorbim despre nimic surprinzator aici.