Apple a cheltuit o suma record pentru cercetare si dezvoltare in Q4 2014

Apple cercetare si dezvoltare

  Pentru un Q4 2014 in care a avut incasari si profit record, compania Apple a cheltuit si sume serioase de bani pentru cercetarea si dezvoltarea viitoarelor produse si tehnologii care vor fi lansate in anii urmatori. Conform declaratiilor financiare ale celor din Cupertino, nu mai putin de 1.8 miliarde de dolari au fost investiti in cercetare si dezvoltare in laboratoare si centre Apple de pe intregul glob. Cifra este cu 500 de milioane de ori mai mare decat cea cheltuita in trimestrul fiscal anterior, semn ca Apple se pregateste intens pentru a aduce pe piata noi produse extrem de atractive.

The growth in R&D expense during the first quarter of 2015 compared to the first quarter of 2014 was driven primarily by an increase in headcount and related expenses, including share-based compensation costs, and machinery and equipment to support expanded R&D activities. The Company continues to believe that focused investments in R&D are critical to its future growth and competitive position in the marketplace and are directly related to timely development of new and enhanced products that are central to the Company’s core business strategy. As such, the Company expects to make further investments in R&D to remain competitive.

  Apple investeste sume serioase de bani in cercetare si dezvoltare deoarece are multiple echipe care dezvolta o multitudine de tehnologii, acest lucru fiind evidentiat si de numarul mare de brevete de inventie inregistrat anual. Apple dezvolta tehnologii pentru diverse domenii de activitate, insa investeste masiv in dezvoltarea iPhone, iPad si Mac-urilor sale, ele avand nevoie de imbunatatiri anuale pentru a fi competitive. In aceasta idee, ne putem astepta ca anul acesta Apple sa investeasca peste 2 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare in mai multe trimestre fiscale.

3 COMENTARII