iOS 9 – cum poate imbunatati Apple radical performantele ?

iOS 9

  iOS 9 pare sa aiba performante extrem de bune conform unui benchmark facut pe iPhone 6, iar asta ne da de inteles ca Apple intentioneaza sa isi rascumpere greselile din iOS 8 cu un sistem de operare nou si eficient. Dupa cum v-am spus astazi, sporul de performante inregistrat de catre iPhone 6 in iOS 9 fata de iOS 8 pare sa se apropie de 20%, iar asta in conditiile in care componentele dispozitivului au ramas neschimbate. Cum a reusit compania Apple sa imbunatateasca atat de mult performantele produsului sau doar prin software? Ei bine sigur nu stie nimeni deocamdata, dar putem ghici o parte din munca depusa de inginerii companiei.

iOS 9 va veni cu performante mai bune

  Una dintre marile probleme ale iOS 8 in momentul de fata este reprezentata de animatiile care necesita putere de procesare si RAM, ele fiind consumate inutil pentru a genera impresia unei interfete de utilizator interesante. Dezactivarea parallax-ului si a blur-ului pentru meniuri va creste performantele oricarui iPhone, iPad sau iPod Touch, dar acest lucru il stiti deja, mai ales daca detineti un iPhone 4S. Presupun ca in iOS 9 Apple a reusit sa eficientizeze modul in care sunt afisate aceste animatii si a lucrat putin la ceea ce functioneaza in spatele a tot ceea ce vedem noi in utilizarea de zi cu zi.

  iOS-ul este cel mai bine optimizat sistem de operare pentru terminale mobile, dar nu este perfect si iOS 8 ne-a demonstrat ca exista mult loc de imbunatatire. In iOS 9 presupun ca Apple a gasit metode de a rula mai rapid animatiile si efectele, sau poate doar le-a modificat intr-un asa fel incat sa nu necesite la fel de multa putere de procesare. Separat a eficientizat probabil restul functiilor care ruleaza in background si consuma putere de procesare sau RAM, rezultatul final fiind un iOS 9 mai rapid.

  Mai multe vom afla in saptamanile urmatoare, iar in iunie vom putea testa iOS 9 beta 1. Voi ce parere aveti? Cum poate face Apple iOS 9 mai rapid ?