Iata ce platforme au pierdut utilizatori in fata iPhone-ului

schimb iPhone

  Marti Tim Cook spunea ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au atras mai multi posesori de terminale Android decat orice alt iPhone lansat vreodata, iar acum aflam si cateva detalii in legatura cu afirmatiile sale. Din pacate avem date doar pentru SUA in ceea ce priveste migrarea utilizatorilor spre platforma iOS, insa ele ne spun ca majoritatea celor care au ales iPhone-urile in defavoarea Android, Windows Phone sau Blackberry locuiesc in afara SUA. In SUA rata de migrare nu a fost extraordinar de mare, 20% dintre cei care au cumparat un iPhone un Q4 2014 lasand un urma un terminal Android, restul platformelor avand un procent mai mic de 10%.

  Practic aceste informatii sugereaza faptul ca Europa si Asia au fost principalele zone in care a avut loc migrarea spre smartphone-urile Apple, americanii nefiind chiar atat de interesati sa paraseasca o alta platforma. Este destul de usor de inteles de ce se intampla acest lucru, Apple avand o baza foarte mare de utilizatori in SUA, clientii sai cumparand noile modele ale iPhone in numar foarte mare. 70% dintre ceic are au cumparat un iPhone in SUA in Q4 2014 au detinut inainte tot un smartphone Apple, deci rata de fidelizare este enorma pentru cei din Cupertino.

schimb iPhone 2

  Asiaticii au fost in general cei mai entuziasmati sa cumpere phablet-uri, iar acest trend se pastreaza in 2014, compania Apple aducand iPhone 6 si iPhone 6 Plus pe piata in momentul potrivit pentru a genera vanzari record.