Majoritatea celor care detin un iPhone vechi nu au cumparat iPhone 6 sau iPhone 6 Plus

iPhone 6 mare

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus se dovedesc a fi o adevarata “mina de aur” pentru compania Apple, iar majoritatea celor care au cumparat un iPhone in Q4 2014 nu detineau un smartphone Apple inainte. Conform lui Tim Cook, 85% dintre clientii care au cumparat un iPhone in Q4 2014 detineau un smartphone al altui producator, cifra fiind un record pentru compania Apple. Dintre toti acestia, majoritatea celor care au cumparat un iPhone au venit de la platforma Android, Blackberry si Windows Phone pierzand destui clienti in aceasta perioada.

Apple Chief Executive Tim Cook, not surprisingly, argued that the demand is more than temporary. He said that fewer than 15% of recent iPhone buyers upgraded from other iPhones and that the majority switched from smartphones running Google’s Android operating system. “We certainly believe there are legs to it,” said Mr. Cook of the iPhone sales surge.

  Avand in vedere ca doar 15% dintre detinatorii de iPhone-uri au facut upgrade la iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Q4 2014, este clar ca in urmatoarele luni Apple va avea vanzari puternice pentru terminale. Avand in vedere popularitatea celor doua produse, multi posesori de iPhone-uri vechi vor dori sa le cumpere, multi dintre ei asteptand ieftinerea lor inainte de a face o achizitie. Tim Cook nu a oferit detalii privind posibilele cifre pentru vanzarile de iPhone-uri in Q1 2015, insa ne putem astepta la o crestere substantiala fata de aceeasi perioada a anului trecut.

13 COMENTARII

  1. Sunt cu 5s de peste un an si sunt foarte multumit. Oricum preturile cu care se vand 6 si 6+ in prima perioada dupa lansare sunt nesimtit de mari. Cam ce-ar vrea domnii de la Apple, sa dam anual 7-800 euro sa le luam ultimul model? Hai s****r!

  2. Am avut iPhone 5s pe care l-am dat sotiei! Nu am facut trecerea la 6 sau 6 plus deoarece nu m-au impresionat, in schimb mi-am luat HTC m8, de care sunt foarte multumit! Astept IPhone 7, in 2016, sper sa fie
    ceva wow!!!

  3. Eu am rămas la 3GS , cu I.O.S. 4.2.1 .
    Se mișca acceptabil si îngenunchează des la încărcarea de pagini mari web. Il utilizez mai mult pt vorbit.
    Mai posed si un Android 5.0.2 … care este o bijuterie cu o autonomie de 3 zile. 🙂
    Salutari pasionaților acestui blog tehnologic. 🙂

  4. Hai ca nu e chiar asa! Daca-l arunci la gunoi pe cel de anul trecut, da, dar daca il vinzi iei 3-400 € pe el cu ochii inchisi…