iOS 8.1.3 blocheaza Gevey si R-SIM pentru decodarea iPhone

iOS 8.1.3 Gevey decodare iPhone

  iOS 8.1.3 a fost lansat de catre compania Apple in cursul acestei saptamani si desi nu se anunta, actualizarea a fost una importanta pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile noastre. V-am vorbit zilele acestea despre noutatile iOS 8.1.3, iar printre ele se afla si una care, din pacate, nu va aduce prea multa bucurie pentru posesorii de iPhone-uri codate. Conform feedback-ului oferit de catre voi si alte persoane de pe glob, se pare ca iOS 8.1.3 blocheaza cartelele de decodare Gevey si R-SIM pentru terminale iPhone, astfel ca veti ramane cu terminale codate dupa instalarea actualizarii.

iOS 8.1.3 blocheaza Gevey si R-SIM

  De ani de zile compania Apple a evitat sa mai blocheze cartelele de decodare Gevey, R-SIM si orice alte modele ale unor produse similare, insa iOS 8.1.3 pare sa o faca fara vreun avertisment. Acest gen de cartele pot fi usor blocate de catre Apple oricand doreste compania, iar in general o actualizare lansata de catre producatorii lor le poate restaura functionalitatea. Reprogramarea cartelelor se face in general la service-urile GSM, astfel ca daca ati instalat iOS 8.1.3 si doriti sa pastrati actualizarea, ar fi indicat sa vizitati service-ul de la care ati cumparat cartela pentru a cere o actualizare a sa, daca el exista.

  Pe de alta parte, daca nu exista actualizari software pentru cartele si doriti totusi sa aveti un continuare un iPhone decodat, atunci puteti face DOWNGRADE la iOS 8.1.2 fara probleme. Compania Apple inca mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 8.1.2, astfel ca puteti renunta rapid la iOS 8.1.3 si aveti mai sus link-ul care va directioneaza spre tutorialul creat de catre mine. Stiu ca nu v-ati asteptat la aceasta blocare a cartelelor de decodare si stiu ca nu toate modelele sunt afectate, insa nu este anormal ca Apple sa ia decizii de acest gen.

37 COMENTARII

  1. Nu e drept, ar trebuii sa zica merzi Apple ca le folosim terminalele macar cu r-sim daca nu deloc. Nu e si cazul meu dar foarte multi cred ca folosesc un terminal decodat cu gevey sau r-sim si daca versiunea asta ii blocheaza sa le mai foloseasca sigur se vor indrepta spre un terminal neverlock sau chiar sa dea iOS-ul pe android…

  2. Alex lucrurile nu stau chiar asa pentru Apple. Cine foloseste un dispozitiv decodat cu Gevey sau altceva, inseamna ca acea persoane foloseste un terminat cumparat (sau furat, dupa caz) de la altcineva (de un second hand). Lor le-ar conveni mai mult sa foloseasca un dispozitiv nou decat unul SH. Eu daca sunt pe Telekom, clar nu as cumpara dispozitiv de la Vodafone, insa daca as face-o as cere imediat decodarea, altfel nejustificandu-se achizitionarea acestuia. La fel si daca as face portare pe alta retea. Deci interesul Apple este ca tu sa cumperi telefon nou, nu second hand.

  3. Sunt persoane care efectueaza decodare oficiala la preturi decente. Eu mi-am decodat iphone 4,4s,5s iesite de sub contract fara nici o problema fara nici un act oficial de provienenta a teleconului.

  4. @Sonic, si de unde stie Apple ca eu nu am cumparat un iphone din spania si vreau sa-l folosesc in romania? Nu inseamna neaparat ca l-am furat, strategia fundului, nu toata lumea isi permite un telefon nou avand in vedere ce preturi exorbitante au produsele apple…intradevar sunt cele mai bune produse dar este mult prea mult sa-l cumperi de nou.

  5. @Alex nu am zis ca inseamna neaparat ca e furat (era doar o varianta care se mai practica prin Romania cu telefoane furate din spania, anglia etc), doar ca oricine cumpara un telefon nou la liber are dreptul sa il decodeze la compania de unde l-a cumparat (cel putin asa functioneaza sistemul in SUA, probabil si Europa). Asadar Apple spune ca decat sa cumperi unul SH mai bine cumperi unul nou. Pentru ei ala sh e deja vandut si ei nu mai fac profit dupa revanzarea lui, deci nu este interesul lor sa se vanda. La fel si daca cineva cumpara un Android in loc de un iPhone; pentru ei e fix la fel pentru ca nu primesc nimic din asta (poate doar in cazul in care cel care cumpara telefonul sh face achizitii din itunes). Eu asa gandesc decizia lor de a bloca gevey-urile.

  6. Asa e dar am macar dreptul de al folosii cu r-sim daca e cumparat de afara unde e mai ieftin ca in romania. Faza e ca ei nu stiu de unde l-am luat eu. Cet la vie…

  7. Chiar si vânzarea unui iPhone sh atrage după el si achiziționarea unuia nou in cele mai multe cazuri !!! Eu am avut iPhone 4 l-am vândut si am luat 5s, in viitor i sa i-l vând si o sa îmi iau un 6s.

  8. @lucian84 bine spus cu vanzarea unui atrage cumpararea altuia; dar problema este alta: daca nu ai reusi sa il vinzi ai cumpara altul sau nu? Eu cred ca ai cumpara indiferent daca ai reusi sa il vinzi sau nu 🙂 It happened to me three times. Oricum, ideea e ca Apple nu este intr-o pozitie perdanta asa ca isi permite sa impuna astfel de reguli (si preturi).

  9. @zaone acest articol induce lumea in eroare. si este chiar foarte prost documentat. Apple nu a blocat solutia de decodare folosind gevey / rsim / etc. Ceea ce a blocat Apple a fost un patch pentru posesorii de cartele de 128KB. ( si nu a blocat patchul ci doar in iOS 8.1.3 instalarea aplicatilor adhoc trebuie sa aiba o alta forma, forma pe care patch-ul nu o avea in versiunile anterioare). Problema a fost fost rezolvata inca de aseara, a necesitat recompilarea aplicatiei.
    Iti spun toate aceste lucruri doarece sunt “in domeniu” iar pe birou in clipa de fata am cel putin 7 telefoane de teste.

    Best regards,

  10. Din moment ce unii oameni care aveau telefoane cu gevey nu le-au mai putut debloca, este clar ca a fost blocat ceva, nu? Acum daca ai detalii mai clare, ajuti si multi alti oameni sa-si rezolve mai usor problemele.

  11. Referitor la afirmatia ta si anume ca ele pot fi foarte usor de blocat .. aici iara te inseli .. gevey, rsim nu fac nimic altceva decat sa simuleze operatorul original. Toate ca idee de baza au folosirea multisim, iar dupa cum vezi toate iphone 6 respectiv 6+ au atat IMEI cat si MEID deci accepta multisim lucru care pana la modelele acestea nu era pentru toate terminalele decat pentru cele CDMA. ( softbank jp, kddi jp, docomo jp, sprint us, verizon us ) .

  12. Dupa cum ar trebui sa stim din experienta iOS 8.X care a fost retras a doua zi .. nu trebuie sa sarim imediat sa facem update si mai ales cand folosim gevey/rsim intotdeauna am sfatuit clientii ca atunci cand apare update sa stea chill 1-2 zile pana il testam noi si dam liber de update. Referitor la patch el este disponibil clientilor nostri incepand de azi dimineata .. daca este cineva care are nevoie de el .. feel free to ask 🙂

    Best regards

  13. ar fi indicat sa vizitati service-ul de la care ati cumparat cartela pentru a cere o actualizare a sa, daca el exista….

    el care ?

  14. iPhone 6 Gevey merge perfect. O fost o singura problema cu pach 2g-3G necesar pt cartelele de 128 dar sa rezolvat intr-o zi.

  15. @zaone cred ca sunt suficiente comentarii ca sa stergi sau sa modifici articolul care induce foarte multa in eroare. Weekendul acesta am fost nevoit sa conving multi oameni ca pot sa isi faca update fara riscuri din cauza articolului tau. Multi nu citesc si comentariile ci doar postarea in sine.

    BR,

  16. Salut. Aveti idee daca exista un patch pentru a utiliza macar 3G pe r-sim, ios 8.1.2, 5S, carteala Telekom 128K?
    Momentan am un patch care permite utilizarea cartelei la viteze EDGE, dar as vrea macar 3G sau chiar 4G.
    Multumesc

  17. Am iphone 5. Nu stiu ce tip de gevey am. Nu scrie absolut nimic pe el. Pot sa fac update de la 7.1.3 la 8.1.3? Il blochează?

  18. Salut. Am ios 8.1.3 gevey 9 pro si nu mai pot folosi teeminalu imi cere activare si nu il pot activa cu gevey meu. Am facut downgrade la 8.1.2 si tot degeaba. Un sfat? Mersi

  19. Din pacate am facit update la 8.1.3 … Nu am putut sa mai fac activarea telefonului, am bagat cartela de o2 uk fiind blocat in aceasta retea , am facut activarea dar cand bag gevey imi cere iar activarea , am facut downgrade la 8.1.2 dar aceeiasi poveste. Folosesc gevey 9 pro r-sim 9 pro. Multumesc anticipat daca ma poate ajuta cineva cu un patch

  20. iPhone 5, blocat T-Mobile Austria, folosit cu R-SIM 9 (ultima varianta) – functioneaza in continuare, nu blocheaza reteaua dupa update la iOS 8.1.3. In schimb, nu functioneaza 3G-ul… doar EDGE

  21. Salut. Am achizitionat un 4s ios 8.1.3 codat pe softbank japan. Se gaseste in momentul de fata vreun gevey , vreo metoda de unlock ? Mentionez ca in telefon era un gevey dar cand sa bag cartela digi mobil imi zice sa activez telefonul si sim failure dar in bara de semnal uneori scrie digi mobil si 2-3 liniute de semnal. Se poate face ceva? Vreo solutie ? Multumesc

  22. Salut am si eu un iphone 5 cu ios 8.1.2 decodat cu r-sim 9 pro merge sa sun sa trimit sms dar nu functioneaza datele celulare 3g/4g , poate cineva sa ma ajute?