Prima Pagina iPad Smartphone-urile si tabletele iPad pot afecta dezvoltarea copiilor

Smartphone-urile si tabletele iPad pot afecta dezvoltarea copiilor

copil tableta iPad

  Daca aveti un copil caruia ii oferiti un smartphone sau o tableta iPad pentru a ii acorda o metoda de a isi ocupa timpul in fiecare zi, ei bine cercetatorii britanici ne spun ca nu procedati corect. Conform unor studii recente efectuate de catre acestia, ideea de a linisti un copil prin a ii oferi o tableta iPad sau un smartphone ii afecteaza capacitatea de a se auto-controla. Mai mult decat atat, se pare ca inlocuirea interactiunii umane cu un gadget, televizor sau un joc poate afecta dezvoltarea emotional si capacitatea copiiilor de a se integra in societate in viitor.

If these devices become the predominant method to calm and distract young children, will they be able to develop their own internal mechanisms of self-regulation? These devices may replace the hands-on activities important for the development of sensorimotor and visual-motor skills, which are important for the learning and application of maths and science.

  Continuand, cercetatorii ne spun ca majoritatea copiilor cu o varsta mai mica de 3 ani nu pot invata din jocuri sau gadget-uri cum sa interactioneze cu oamenii din jurul lor intr-un mod cat se poate de normal. Separat de aceasta, copilul va avea probleme in a isi dezvolta capacitatea de a intelege matematica sau orice alta materie stiintifica, astfel ca trebuie sa aveti foarte mare grija cum va tratati copiii. In final, se pare ca toate gadget-urile utilizate zilnic de catre noi in lumea larga pot afecta bilitatea copiilor de a fi empatici, dar si pe cea de a rezolva problemelesi de a interactiona in societate, totul fara ca noi sa sesizam problemele inainte de a fi prea tarziu.

  Concluzionand, gadget-urile afecteaza in mod negativ copiii cu varste de pana la trei ani si este in general recomandat sa nu ii lasati sa petreaca foarte mult timp cu ele.

 • serban

  Cercetatorii britanici … se vede de la o posta ca e comandat aceast research se refera la toate gadgeturile de la toti producatorii … dar de ce sa nu pui un cuvand care aduce mai multe hit-uri la pagina gen iPad sau apple !!! FAIL

 • andrei

  WOAW! E genial ! Nu mai cumparati iPad copiilor … Dati-le un Evolio sau un Allview!! ^^

 • Laurențiu Mincă

  Bine punctat!

 • EuGeorge

  :))))
  adevarat,dc e precizat iPad,dc nu e precizat doar tableta sau smartphone.

 • jesu

  Si asa generatia asta mai tanara e prostita de tot de telefoane, tablete si facebook .

 • alin229

  jesu- corect dar, daca le aveam si noi in vremea copilariei…,ne prostea si pe noi. oricum ne’a prostit acuma :))

 • Roland

  Mai inculti si prosti ii face saracia, sau mai bine zis saracia distruge omul sau dezvoltarea mentalitatii copiilor, ce idiotii! Totul depinde de alte fuctii, oricum sunt multe de zis …

 • amfetamin

  Nu stiu ce sa zic,cand aud fraza “cercetătorii britanici” nu prea iau in serios ce zice in continuare. Al meu kinder de 2 ani si 3 luni a învățat de pe ipad culorile,numerele,imi număra pana la 10 in engleză,stie toate animalele. Sa nu mai zic cum umbla pe YouTube,imi inchide aplicațiile din multitasking,ramân statuie cand vad ce face. Imi mai scoate din foldere,face harakiri pe desktop,cand vin de la lucru trebuie sa le aranjez inapoi,dar m-am obișnuit deja. Si nu e antisocial,bă din contra,totuși încerc sa nu-l las cu tableta mai mult de o ora pe zi.