Smartphone-urile si tabletele iPad pot afecta dezvoltarea copiilor

copil tableta iPad

  Daca aveti un copil caruia ii oferiti un smartphone sau o tableta iPad pentru a ii acorda o metoda de a isi ocupa timpul in fiecare zi, ei bine cercetatorii britanici ne spun ca nu procedati corect. Conform unor studii recente efectuate de catre acestia, ideea de a linisti un copil prin a ii oferi o tableta iPad sau un smartphone ii afecteaza capacitatea de a se auto-controla. Mai mult decat atat, se pare ca inlocuirea interactiunii umane cu un gadget, televizor sau un joc poate afecta dezvoltarea emotional si capacitatea copiiilor de a se integra in societate in viitor.

If these devices become the predominant method to calm and distract young children, will they be able to develop their own internal mechanisms of self-regulation? These devices may replace the hands-on activities important for the development of sensorimotor and visual-motor skills, which are important for the learning and application of maths and science.

  Continuand, cercetatorii ne spun ca majoritatea copiilor cu o varsta mai mica de 3 ani nu pot invata din jocuri sau gadget-uri cum sa interactioneze cu oamenii din jurul lor intr-un mod cat se poate de normal. Separat de aceasta, copilul va avea probleme in a isi dezvolta capacitatea de a intelege matematica sau orice alta materie stiintifica, astfel ca trebuie sa aveti foarte mare grija cum va tratati copiii. In final, se pare ca toate gadget-urile utilizate zilnic de catre noi in lumea larga pot afecta bilitatea copiilor de a fi empatici, dar si pe cea de a rezolva problemelesi de a interactiona in societate, totul fara ca noi sa sesizam problemele inainte de a fi prea tarziu.

  Concluzionand, gadget-urile afecteaza in mod negativ copiii cu varste de pana la trei ani si este in general recomandat sa nu ii lasati sa petreaca foarte mult timp cu ele.