iOS 8 are o rata de adoptie mult mai mica decat iOS 7

iOS 7 rata de adoptie

  Ieri compania Apple a actualizat datele privind rata de adoptie a iOS 8, aceasta versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri convingand mult mai greu utilizatorii sa o instaleze. In momentul de fata 72% dintre iPhone, iPad si iPod Touch-uri au instalata una dintre multiplele versiuni ale iOS 8 lansate pana acum, cifra fiind mai mica decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2014 pentru iOS 7. Conform celor de la Mixpanel, pe 3 februarie 2014 iOS 7 era instalat pe 86% dintre iDevice-urile din lumea intreaga, deci cu 14% mai multe decat numarul total de terminale care ruleaza iOS 8 in momentul de fata.

  Diferenta este foarte mare intre cele doua versiuni majore ale sistemului de operare si demonstreaza ca numeroasele probleme intampinate de catre utilizatori au afectat serios rata de adoptie. Desi compania Apple a incercat in mod constant sa rezolve diversele probleme intalnite de catre clientii sai, iata ca in final acestia au “penalizat-o” prin evitarea instalarii actualizarilor. In aceasta idee, in ciuda faptului ca Apple incearca sa faca modificari constante si sa incerce noi metode de a convinge utilizatorii sa instaleze iOS 8, realitatea este ca utilizatorii ii ignora actiunile.

  In ciuda faptului ca iOS 8 este instalat pe mai putine iDevice-uri decat iOS 7 in aceeasi perioada a anului trecut, Android 5.0 Lollipop abia a fost instalat pe 1.6% dintre terminalele Android, deci Google are o problema mult mai mare.