Tinerii care folosesc in mod constant gadget-uri adorm mai greu, dorm mai putin

tineri terminale mobile

  Daca folosesti zilnic un terminal mobil, un laptop, un MP3 Player sau o consola, atunci s-ar putea sa fii afectat de o problema care pune se aplica unui numar foarte mare de tineri din lumea intreaga. Conform unui studiu derulat in Norvegia pe 10.000 de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, majoritatea celor care folosesc in mod constant diverse gadget-uri pe timpul zilei si inainte de a se culca adorm mai greu si dorm mai putin. Rezultatele studiului dezvaluie faptul ca tinerii care folosesc aceste gadget-uri pentru mai mult de 5 ore pe zi au nevoie de 3.5 ori mai mult timp pentru a adormi si dorm mai putin de 5 ore pe noapte.

Those who used gadgets including MP3 players, video game consoles, tablets, smartphones, and computers for more than five hours a day were three-and-a-half times more likely to sleep for fewer than five hours at night, and 49 percent likelier to need more than an hour to get to sleep.

  Fara a descoperi cauza problemei ce sta la baza faptului ca oamenii adorm mai greu cand folosesc aceste gadget-uri, cercetatorii au stabilit cu certitudine legatura dintre ele si problemele legate de somn. Personale care au folosit un un calculator sau un smartphone pe timpul zile si in ora dinaintea somnului s-au dovedit a avea cele mai mari sanse de a pierde doua ore de somn pe noapte din cauza gadget-urilor. Cei care au folosit tablete ori s-au uitat la televizor cu maxim 2 ore inainte de a se culca au avut un somn mai lung si mai linistit.

  Practic acest studiu demonstreaza din nou faptul ca utilizarea de ecrane luminoase in camere intunecate inainte de ne culca afecteaza somnul, asa ca trebuie sa aveti grija cum va pregatiti sa va culcati.