iPhone 6S – Samsung va produce noul chip A9 de 14nm

Apple A9

  Dupa saptamani peste saptamani de speculatii in legatura cu numele companiei alese de catre Apple pentru a fabrica viitorul chip A9 al iPhone 6S, astazi aflam ceea ce au decis cei din Cupertino. Conform unor surse credibile apropiate Apple si Samsung, coreenii vor produce viitorul chip A9 al iPhone 6S folosind un proces de fabribatie de 14nm FinFET. Desi Acum Apple ste in principal dependenta de TSMC pentru a fabrica actualele chip-uri A8 ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, pentru anul viitor compania Apple vrea mai multa stabilitate si capacitate de productie mai mare, deci a ales Samsung.

That’s because Samsung holds a technological edge over TSMC when it comes to the latest manufacturing process. Samsung has managed to shrink the size of the transistors on its chips to 14 nanometers — effectively packing more processing power into a smaller space and consuming less power. TSMC is still at 20 nanometers.

  Samsung a reusit sa isi perfectioneze procesul de fabricatie al chip-urilor pentru terminale mobile, micsorand dimensiunile tranzistorilor, astfel ca are un avantaj tehnologic major fata de TSMC. In momentul de fata taiwanezii de la TSMC inca folosesc un proces de fabricatie de 20nm pentru producerea procesoarelor dedicate terminalelor mobile, astfel ca Apple nu ii poate contracta. Viitoarele chip-uri A9 pentru iPhone 6S vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic si vor fi mai rapide, totul multumita procesului de fabricatie de 14nm FinFET.

1 COMENTARIU