iPhone 6S – chip-ul A9 va fi fabricat si in Europa

Apple A9

  Saptamana trecuta am aflat ca Samsung urmeaza sa produca viitoarele chip-uri A9 pentru iPhone 6S, iPhone 6S Plus si iPad Air 3, dezvaluirile sugerand inclusiv faptul ca GlobalFoundries va ajuta compania Samsung sa produca aceasta noua componenta pentru Apple. In aceasta idee, se pare ca fabricia din Malta apartinand celor de la GlobalFoundries urmeaza sa produca noul chip A9 pentru compania Apple, deci vorbim despre o componenta principala a iPhone-urilor care este fabricata in Europa, lucru care pana in prezent nu s-a mai intamplat.

Apple has awarded the contract for its next-generation A9 chips to Samsung Corp., which will share the work with GlobalFoundries, according to Bloomberg News. GlobalFoundries will make the chips at its Malta plant, which has been preparing for the work since late 2013, the Times Union reported previously.

  GlobalFoundries a pregatit inca din anul 2013 aceasta fabrica pentru initierea productiei de chip-uri pentru terminale mobile si se pare ca anul acesta va avea ocazia de a initia productia pentru Apple si a incasa sume serioase de bani de pe urma colaborarii cu cei din Cupertino. Avand in vedere costurile mari de productie din Europa sau SUA, Apple a preferat intotdeauna sa lucreze cu asiaticii, insa iata ca GlobalFoundries poate oferi costuri de productie mici in Malta si incepand din 2015 vom avea primele componente esentiale ale iPhone fabricate in Europa.