iPhone 6S si marele avantaj al chip-ului A9

17

iPhone 6S A9 A9X

  iPhone 6S va avea un chip A9 care, conform celor mai recente zvonuri, va fi produs de catre compania Samsung folosind un proces de fabricatie de 14nm FinFET, cea mai avansata tehnologie disponibila pentru coreeni. V-am spus deja ca iPhone 6S urmeaza sa vina cu un procesor triple-core si 2 GB RAM in acest chip A9 si asta pentru ca iPad Air 2 are aceste componente in chip-ul A8X, dar astazi vorbim despre un alt imens avantaj. Folosind un proces de fabricatie FinFET de 14nm, cei de la Samsung vor reusi sa includa mai multi tranzistori intr-un chip A9 care va fi cel mai probabil mai mic decat actualul chip A8, iar de aici vin o multitudine de beneficii.

iPhone 6S va avea un chip A9 grozav cu o autonomie mai buna

  Separat de imbunatatirea serioasa a performantelor, nu doar prin implementarea unui procesor triple-core, noul chip A9 va permite si o administrare mult mai eficienta a autonomiei bateriei. Fiecare salt tehnologic in ceea ce priveste procesul de fabricatie al chip-urilor iDevice-urilor ne-a adus o autonomie mai buna, iar in cazul chip-ului A9 pentru iPhone 6S lucrurile nu vor fi diferite. Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca Apple ne va oferi in iPhone 6S o autonomie a bateriei care va fi cu pana in 20% mai buna decat cea a actualului iPhone 6, deci aproximativ 1 ora de utilizare in plus pentru terminal.

  Cum va obtine Apple aceasta realizare? Ei bine combinand chip-ul mai eficient cu o baterie ce nu va fi cu mult mai mare, insa va avea o capacitate suficient marita pentru a oferi acel spor care va conta pentru toti utilizatorii. Pana in toamna vom afla cu siguranta ce fel de baterie vom regasi in iPhone 6S, insa deja stim ce chip vom avea si ce beneficii ne va aduce el pentru viitor.