Patru angajati Apple sunt implicati intr-o frauda de 700.000$ ce implica produse Apple

iTunes Gift Card

  Desi compania Apple isi plateste angajatii destul de bine pentru munca pe care o depun si multi si-ar dori sa munceasca in cadrul companiei, nu acelasi lucru poate fi spus despre patru angajati din New York. Conform procurorului orasului New York, patru angajati ai Apple Store-urilor companiei Apple au fost implicati intr-o infractiune de frauda care a avut drept paguba suma de 700.000$. Fraudarea s-a facut cu ajutorul unei receptioniste a unul cabinet stomatologic din SUA, iar banca Barclays este cea care a pierdut intreaga suma de bani pe o perioada de doi ani si jumatate de zile.

  Receptionista cabinetului stomatologic a furat datele personale a peste 250 de persoane tratate acolo, iar cu ajutorul lor au fost deschise linii de credit cu care au fost cumparate iTunes Gift Card-uri de la compania Apple. Dupa cumpararea gift card-urilor, persoanele au cumparat produse Apple cu valori cuprinse intre 2000$ – 7000$, valoarea lor de revanzare fiind desigur mult mai mica. Avand in vedere perioada foarte lunga de timp pe care s-a desfasurat intregul plan, este ciudat ca banca a inteles atat de greu ce se intampla, anuntand destul de tarziu politia in legatura cu problema.

  Conform procurorului orasului New York, furtul de identitate pentru a cumpara produse Apple este una dintre cele mai des intalnite infractiuni in oras, semn ca hotii aleg produsele companiei americane in baza faptului ca ele pot fi vandute extrem de repede.