Smartwatch-urile sunt interzise in unele universitati in timpul examenelor

smartwatch la mana

  Smartwatch-urile au devenit extrem de rapid cele mai interesante accesorii ale anului 2014, o multitudine de pasionati de gadget-uri cumparandu-si produselepentru a le folosi impreuna cu smartphone-urile. Desi smartwatch-urile sunt extrem de utile, se pare ca universitatile le-au descoperit “beneficiile” din timpul examenelor, astfel ca au decis sa le interzica utilizarea in timpul acestor activitati didactice. Practic universitatile le-au interzis studentilor sa poarte ceasuri la mana in timpul examenelor temandu-se ca ele sa nu fie smartwatch-uri conectate la internet ce le permit sa copieze in timpul acestor activitati.

Students are already asked to place mobile phones in a plastic wallet under their desk, so we adopted the same procedure for watches. Students either don’t wear them to an exam venue, or they remove the watch in the venue and place it in the plastic wallet.

  Universitatile din Marea Britanie le cereau deja studentilor sa-si plaseze smartphone-urile in pungi de plastic stocate sub banci, iar acum ceasurile au parte de acelasi tratament. Frica universitatilor cu privire la aceste produse este pe deplin justificata, insa plasarea lor deschisa intr-o punga de plastic nu rezolva per total problema. Chiar daca studentii nu au acces la internet, unele ceasuri au functii de apelare, astfel ca o combinare cu o casca wireless le permite studentilor sa copieze dupa dictare in cadrul unui apel telefonic.

  Voi ce parere aveti despre aceasta interdictie? Cat credeti ca va dura pana cand ea va fi implementata in Romania ?