Apple ar avea masini care se conduc singure in proces dezvoltare

Apple masina condus singura street view

  Saptamana trecuta am vazut o serie de imagini in care ni se prezentau cateva masini despre care s-a spus ca s-ar conduce singure si ca ar fi fost dezvoltate de catre compania Apple. Aceasta informatie a fost mai tarziu dezmintita, mult mai probabila fiind teoria conform careia respectivele masini inregistrau imagini la nivelul strazii despre locatii pentru implementare in Apple Maps. Astazi aflam, de la un presupus angajat Apple, ca in cadrul campusul din Cupertino este derulat un proiect al carui rol este de a concepe un produs competitor pentru Tesla.

  Tesla este unul dintre cei mai populari producatori de masini electrice, compania “furand” cateva sute de angajati ai companiei Apple in ultimele luni de zile. Desi nu se stie sigur daca Apple dezvolta o masina electrica, o masina care se conduce singura sau un sistem care intgreaza mai bune iPhone-urile cu masinile, este clar ca ea dezvolta ceva care va concura cu unul sau mai multe produse Tesla. Desi e putin probabil ca proiectul companiei Apple sa aiba legatura cu masinile ce se plimbau saptamana trecuta prin strazile din San Francisco, cand vorbim despre Apple orice este posibil.

  Desi zvonurile sustin ca Apple ar putea lansa o masina care s-ar putea conduce singura, realitatea este ca Apple nu are in momentul de fata licentele necesare pentru a testa o astfel de masina. Autoritatile americane le impun producatorilor auto sa-si inregistreze licente pentru masinile pe care le testeaza, acestea neputand fi conduse sau lasate sa se conduca singure pe strazile din SUA. Daca Apple ar dezvolta intr-adevar o masina electrica sau o masina care se conduce singura, probabil putini ar fi uimiti, avand in vedere ca in trecut compania americana a avut cel putin un proiect similar in derulare, insa a decis sa il opreasca inainte de finalizare.