Displayport 1.4a va aduce ecrane 8K pentru PC-uri

Displayport 8K

  In cursul zilei de ieri VESA, Video Electronics Standard Association, a anuntat lansarea standardului Displaport 1.4a, acesta pavand calea pentru folosirea de monitoare cu rezolutie 8K pentru notebook-uri sau calculatoare. Conform celor de la VESA, noul standard permite folosirea la capacitate maxima a placilor grafice si a unor noi tehnologii care vor permite afisarea in conditii mult mai bune a imaginilor pe ecranele monitoarelor. In aceasta idee, PC-uri precum iMac ar putea veni cu monitoare 8K implementate pentru a permite vizualizarea de continut multimedia in conditii excelente, totul desigur cu un hardware capabil sa il sustina.

The adoption of eDP for embedded displays is now positioned for growth as eDP 1.4a has become highly optimized, especially at resolutions above quad HD. Compared to other embedded interfaces, it has the richest feature set along with the lowest power, wire count and EMI radiation, particularly when used with high-resolution panels. It will continue to evolve, along with DisplayPort, but with its own unique features specifically optimized for embedded applications such as all-in-one PCs, notebooks, tablets and smart phones.

  Desi noul standard va permite folosirea de monitoare 8K, din pacate vorbim deocamdata doar despre cele care fac efectiv parte din PC-ul propriu zis, cele externe nefiind deocamdata capabile sa beneficieze de acest avans tehnologic. Pentru a sustine noul standard, cei de la Intel pregatesc o noua generatie de procesoare numite Skylake, ele fiind capabile sa redea fara probleme imagini la rezolutia de 7680 x 4320 pixeli. Desi calculatoare mult mai puternice vor fi necesare pentru aceste monitoare, partea buna este ca dezvoltatorii lor vor putea face panouri mai subtiri care consuma mai putina energie si sunt mai ieftine decat cele actuale.

  Conform VESA, DisplayPort 1.4a va fi disponibil in monitoarele implementate in calculatoare incepand din 2016, deci probabil la CES 2016 vom vedea cele mai multe dintre viitoarele produse.

Articolul precedentIata cum obtii 2GB de spatiu gratuit in Google Drive in 2 minute
Articolul următorIata ce salarii au angajatii Google
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.