Tim Cook va vorbi in cadrul unei conferinte pentru securitate cybernetica

Tim Cook CEO-ul anului

  Tim Cook, actualul CEO al companiei Apple, a fost contactat de catre Casa Alba pentru a vorbi in cadrul unei conferinte pentru securitate cybernetica organizata la sfarsitul acestei saptamani in Washington. Guvernul american urmeaza sa prezinte un nou proiect de securitate online in cadrul acestei conferinte, astfel ca unii conducatorii ai celor mai importante companii IT din SUA au fost invitati pentru a participa. Deocamdata nu se stie despre ce va vorbi Tim Cook in cadrul conferintei organizate de catre Casa Alba, insa cu siguranta nu ne va readuce aminte de spargerea iCloud.

  In cazul in care ati uitat deja, in toamna anului trecut sistemul iCloud al companiei Apple a fost compromis, sute de poze NUD ale unor vedete Hollywood fiind furate din el pe parcursul catorva luni de zile. Atunci Apple a spus ca problema nu sta la ea ci la utilizatori, insa in lunile urmatoare s-a demonstrat in repetate randuri ca iCloud este vulnerabil in fata hackerilor, Apple rezolvand rapid problemele raportate. Ca sa fiu sincer, mi se pare destul de ciudat faptul ca Tim Cook vorbeste intr-o asemenea conferinta avand in vedere numeroasele probleme ale iCloud, sistemele companiei Apple fiind deocamdata departe de a fi 100% sigure.

  Acestea fiind spuse, ramane sa vedem vineri ce va spune Tim Cook nou in legatura cu securitatea cibernetica, Apple fiind deja ferm pornita pe protejarea intimitatii clientilor sai.