Apple impune cenzurarea imaginilor violente folosite pentru aplicatii din App Store

App Store screenshot cenzurat

  Daca imaginile folosite pentru promovarea jocurilor din App Store va ajutau sa va dati seama ce anume va va oferi un joc, ei bine incepand de astazi lucrurile se schimba din cauza Apple. Conform unei reguli vechi care nu a fost impusa inca de catre Apple, dezvoltatorilor de aplicatii li se interzice sa foloseasca pentru promovarea aplicatiilor imagini cu un continut violent. Daca Apple nu si-a facut un obiectiv din a cenzura imaginile folosite pentru promovarea jocurilor, ei bine acest lucru incepe sa fie impus pentru titlurile care sunt publicate acum in App Store.

  Unii dezvoltatori de jocuri care si-au trimis creatiile pentru publicare in App Store au fost notificati de catre Apple ca trebuie sa cenzureze partile violente ale imaginilor folosite pentru promovarea titlurilor. In aceasta idee, toate imaginile cu caracter violent trebuie cenzurate pentru a nu afecta emotional copiii care ar putea accesa App Store-ul si le-ar putea vedea. In aceasta idee, imaginile trebuie sa fie potrivite pentru copiii cu o varsta minima de 3 ani, deci in ele nu trebuie sa fie vizibile arme, sange, sau orice alt fel de obiect violent.

App Store screenshot cenzurat

  In imaginile acestui articol puteti vedea cum au fost modificate imaginile pentru a respecta regulile companiei Apple, unii dezvoltatori folosindu-se de presa pentru a critica regula impusa de companie. In urma atentiei acordate de catre presa dezvoltatorilor fortati sa-si modifice artwork-ul, compania Apple pare sa fi aprobat unul dintre jocurile pe care le respinsese initial, astfel ca ramane de vazut daca regula va ramane in vigoare sau nu.