Camera este unul dintre cele mai importante aspecte in intentia de achizitie a unui smartphone

camera intentie achizitie

  Camera este unul dintre cele mai importante aspecte luate in considerare de catre un utilizator care intentioneaza sa cumpere un smartphone nou, sau cel putina sta sustine Samsung. Conform unui studiu facut recent de catre compania coreeana, Camera se afla pe locul 3 intr-un top al celor mai importante specificatii ale unui smartphone ce urmeaza sa fie cumparat. Pe primul loc se situeaza compatibilitatea cu retelele 4G LTE de mare viteza, pe locul al doilea rezistenta si functionalitatea constanta a terminalelor, autonomia plasandu-se pe locul 4.

  Desi pare greu de crezut, rezolutia ecranului si claritatea acestuia, spatiul de stocare si performantele procesorului si a memoriei RAM ocupa doar pozitia a 5-a, 6-a si a 7-a in topul aspectelor importante. Avand in vedere ca majoritatea producatorilor de terminale Android pun foarte mare accent pe specificatiile tehnice ale terminalelor proprii, ceea ce ne dezvaluie acum Samsung este ca o schimbare de gandire este necesara. Desigur ca niciun producator de terminale Android nu poate face asa ceva pentru ca nu are cu ce sa uimeasca lumea intreaga, Samsung copiind Apple de la funcitonalitate si pana la design.

utilizare smartphone

  Trecand acum la utilizarea smartphone-urilor, majoritatea utilizatorilor inregistreaza poze si trimit mesaje text folosindu-si propriile smartphone-uri, navigarea pe internet trecand pe locul al treilea. Dupa aceea urmeaza trimiterea de poze, email-uri, descarcarea de aplicatii si folosirea jocurilor descarcate din diverse magazine de aplicatii existente pe glob. Practic separat de intentia de achizitie, datele despre utilizare sunt in concordanta cu tot ceea ce am am vazut pana acum din diverse surse.

  Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre aspecele pe care se concentreaza utilizatorii cand cumpara un smartphone ?

12 COMENTARII

  1. E un studiu facut probabIL pe 1000 de persoane si presupun ei mai departe ca etc etc..
    Personal ma mir ca nu regasim in top si design-ul telefonului ca unul din criterii atunci cand alegi un telefon,mai ales ca marea majoritate a sexului feminin isi aleg telefonul in functie de design.

  2. @alexandru:daca mai ales sa fie Apple,nu inteleg de ce te mai uiti si la alte caracteristici…oricum nu prea ai cum sa faci multe mofturi aici. Cand este vorba de Apple,iti place sau nu. Mare lucru nu ai ce face…depinde doar de banii de care dispui…

  3. @Ari: Korect, oricum specificatiile tehnice la PRIMA VEDERE ii fac pe utilizatorii de android sa bufneasca in ras pe majoritatea ,dar aici intervine IOS 😉 care face diferenta si asa devine APPLE x=’RACHETA’=BUY 🙂

  4. Si chiar imi place lucrul acesta. Cand vine momentul sa schimb,nu trebuie sa mai fac studiu de marketing,si sa imi sparg capul ce sa aleg din multimea de oferte de pe piata.

  5. Eu m-a uit la design ,la calitatea produselor pentru fabricare si la plăcerea utilizări ,așa ca iPhone câștiga detașat in fata oricărui produs similar de alt brand

  6. Da multi complexați frate pe aici…cum te-ar prinde cu parjoala de android in bujunar,cum ți-ar tăia venele…
    Fiți dragilor mai cu picioarele pa pământ ca nu aveți acțiuni acolo .
    Revenind la oile noastre noastre pt mine camera e intradevar f importanta, atât pt lucrul la job cat si pt uz personal.

  7. Pt mine conteaza calitatea sunetului, bineinteles camera si mai nou bateria, zic mai nou pt ca apple nu a facut nici un progres in aceasta directie, iar personal il folosesc si nu imi place cand sunt obligat sa mai dau vreo 100 de euro pt o bat externa, si pt ce, ca sa-mi reziste tel aprox. 12 ore? Si asta in conditii de utilizare normala, 4g, vorbit, poze, jocuri dk mai am timp. Can am schimbat ip4 pt ip5 am crezut ca e o gluma initial, dupa care mi-am inchis o gramada de chestii ca sa pot sa il folosesc macar in browsing un pic, si chiar si asa, ma tinea bateria extrem de putin. Eu cand vad ca astia arata in specificatii nspe mii de zile, ma bufneste rasu, nu exista smartphone sa il utilizezi normal sa te tina bateria 24 de ore.