Prima Pagina Apple Apple a fost actionata in judecata de o prestigioasa universitate americana

Apple a fost actionata in judecata de o prestigioasa universitate americana

M.I.T.

  Anul 2015 incepe pentru Apple cu un nou proces intentat de aceasta data nu de catre un competitor, ci de catre o prestigioasa universitate americana, mai exact cei de la M.I.T. Cei de la Massachusetts Institute of Technology acuza Apple de folosirea in iDevice-urile sale a unor semiconductori fabricati folosind o tehnologie brevetata acum 15 ani. Mai exact, doi cercetatori au dezvoltat o metoda de fabricare a semiconductorilor ce sunt taieti folosind un procedeu ce implica utilizarea de lasere pentru o precizie mai buna.

  Procesul celor de la M.I.T. a fost intentat la o instanta federala din Boston, universitatea sustinand ca Micron Technology, compania care a produs acei semiconductori, stia despre brevetul de inventie respectiv cand a furnizat componentele catre Apple. Acei semiconductori sunt folositi in iPhone, iPad si iPod Touch-urile companiei americane, astfel ca M.I.T. este probabil interesata de obtinerea unor bani de pe urma brevetului sau. Desi cercetatorii nu sunt angajati ai celor de la M.I.T., universitatea sustine ca detine drepturile asupra brevetului de inventie, astfel ca in baza sa Apple a fost actionata in judecata si probabil va fi nevoita sa plateasca.

  In 2013 M.I.T. a angajat o companie din Texas pentru a actiona in judecata Apple in baza unui brevet similar, atunci acea companie cerand interzicerea vanzarii iPhone 5 si plata a 75 de milioane de dolari drept compensatii. Acum nu se stie ce se va intampla in final, insa scoaterea iDevice-urilor din vanzare este prea putin probabila.

 • jesu

  E putin probabile pt ca e America. Nici cand Samsung a castigat in instanta scoaterea iPhoanelor de pe piata , asta nu s-a intamplat pt ca se prabusea mitul Apple . De altfel e perfect normal ca LIT sa obtina niste bani pt brevetul lor de inalta tehnologie , daca Apple a obtinut bani pt forma dreptunghiulara cu colturi rotunjite.

 • jesu

  scuze MIT

 • Gabi

  Si de ce Apple?
  Ei au folosit ceva produs de altcineva.
  Daca eu folosesc pentru a crea ceva,un produs cumparat-platit,oferit de cineva,si altcineva detine brevet sau patent pentru acel ceva,ce treaba are el cu mine?
  Legal nu ma intereseaza pe moment,e problema lui si a acelui cineva.
  In cazul de fata M.I.T si Micron Technology
  Si pe langa asta Micron Technology nu e firma de cartier,problema lor cu M.I.T

 • naki

  Gabi vb prosti