Apple a fost actionata in judecata de o prestigioasa universitate americana

M.I.T.

  Anul 2015 incepe pentru Apple cu un nou proces intentat de aceasta data nu de catre un competitor, ci de catre o prestigioasa universitate americana, mai exact cei de la M.I.T. Cei de la Massachusetts Institute of Technology acuza Apple de folosirea in iDevice-urile sale a unor semiconductori fabricati folosind o tehnologie brevetata acum 15 ani. Mai exact, doi cercetatori au dezvoltat o metoda de fabricare a semiconductorilor ce sunt taieti folosind un procedeu ce implica utilizarea de lasere pentru o precizie mai buna.

  Procesul celor de la M.I.T. a fost intentat la o instanta federala din Boston, universitatea sustinand ca Micron Technology, compania care a produs acei semiconductori, stia despre brevetul de inventie respectiv cand a furnizat componentele catre Apple. Acei semiconductori sunt folositi in iPhone, iPad si iPod Touch-urile companiei americane, astfel ca M.I.T. este probabil interesata de obtinerea unor bani de pe urma brevetului sau. Desi cercetatorii nu sunt angajati ai celor de la M.I.T., universitatea sustine ca detine drepturile asupra brevetului de inventie, astfel ca in baza sa Apple a fost actionata in judecata si probabil va fi nevoita sa plateasca.

  In 2013 M.I.T. a angajat o companie din Texas pentru a actiona in judecata Apple in baza unui brevet similar, atunci acea companie cerand interzicerea vanzarii iPhone 5 si plata a 75 de milioane de dolari drept compensatii. Acum nu se stie ce se va intampla in final, insa scoaterea iDevice-urilor din vanzare este prea putin probabila.