Un accesoriu pentru iPhone iti spune daca ai HIV sau sifilis in 15 minute

accesorii testare HIV

  10 ani de cercetare si dezvoltare in cadrul laboratoarelor universitatii Columbia au adus lumii un accesoriu pentru iPhone care ne permite sa ne testam sangele rapid pentru a afla daca suntem infectati cu HIV sau sifilis. Conform cercetatorilor care au dezvoltat acest accesoriu, un utilizator poate afla in doar 15 minute daca este infectat cu HIV sau sifilis, totul fara a vizita un medic pentru procedura. Accesoriul se conecteaza in portul audio al iDevice-urilor noastre si face analiza sangelui cu ajutorul unei aplicatii dedicate care trebuie sa ruleze in terminalele iPhone sau tabletele iPad.

The new device essentially replicates the HIV test considered a gold standard for laboratory testing, as well as the same kind of syphilis tests you might get in a standard laboratory. If you can start to bring core health services to the smartphone beyond just measuring the heart rate — like blood tests — then you’re going to start seeing a pretty fundamental shift in the health care system.

  Accesoriul ar putea fi disponibil in viitorul nu foarte indepartat la pretul de 34$, inca 2$ urmand a fi platiti de catre utilizatori pentru materialele care vor fi folosite pentru preluarea sangelui si introducerea in accesoriu. Daca testul pentru virusul HIV este prezentat ca fiind extrem de similar celui standard din laboratoarele medicale, in cazul testului pentru sifilis vorbim despre una dintre multiplele metode de testare folosite. Conform cercetatorilor, testul HIV ofera rezultate foarte sigure pentru utilizatori, deci toti cei care isi vor face curaj pentru a il cumpara, ar trebui sa poata evita vizita la un medic, desi acest lucru nu este recomandabil.

  In general este bine sa va faceti acest tip de teste in laboratoare specializate pentru a fi siguri ca rezultatele voastre sunt corecte.