Apple Watch si iPhone 6 – dezvoltarea a inceput in 2011, Jony Ive l-a convins pe Tim Cook sa aprobe ceasul

Jony Ive apples

  Acum cateva luni aflam ca Apple Watch a intrat in proces de dezvoltare in cadrul Apple inca din anul 2011, la putin timp dupa decesul lui Steve Jobs, insa iPhone 6 a avut aceeasi soarta. Conform lui Jony Ive, el si echipa sa au testat prototipuri ale iPhone 6 cu ecrane ale caror dimensiune varia cu 0.1 inch de la cei 4 inch ai iPhone 5-ului care se afla atunci in pregatire pentru lansare. In final Apple a ales ecranele de 4.7 inch si 5.5 inch pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, decizia parand a fi una extrem de buna.

We explore a lot of things, and we’re resigned to the fact that most of them don’t continue. It’s not very often that we start something that’s an entirely new platform.

  In ceea ce priveste Apple Watch, cei din cadrul companiei Apple au fost initial foarte reticenti in a aproba dezvoltarea unui smartwatch dintr-o varietate de motive. De la problemele in a vinde produsul in Apple Store si pana la teama de a crea o diferentiere a clientilor intre cei bogati si cei fara puterea de cumparare pentru a putea achizitiona o versiune din aur. In ciuda tuturor acestor reticente, Jony Ive si-a convins sefii ca a dezvolta Apple Watch este o idee foarte buna pentru compania Apple, iar in luna aprilie produsul urmeaza sa fie lansat oficial pe piata.

  Pentru Apple Watch Jony Ive si-a convins inclusiv unul dintre bunii prieteni sa lucreze la dezvoltarea design-ului produsului, Marc Newson nefiind totusi creditat inca pentru participare. Unii spun ca Apple Watch ar fi si ultimul mare proiect al lui Jony Ive in cadrul Apple, insa imi vine greu sa cred ca el va parasi Apple acum cand are ocazia de a schimba industria automobilelor. Jony Ive este un om extrem de important pentru Apple si fara puterea sa de convingere probabil nu am fi vazut multe produse Apple pe piata.