Apple invita dezvoltatorii de aplicatii sa testeze Apple Watch in Cupertino

Apple Watch ecran LG

  Apple Watch va fi lansat in aprilie pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar din noiembrie dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS pot produce titluri dedicate noului produs. Pentru ca Apple Watch are nevoie foarte mare de aplicatii, compania Apple a ajutat dezvoltatorii sa finalizeze aplicatiile pregatite pentru viitorul smartwatch. Conform unor informatii aparute in cursul noptii trecute compania Apple a invitat in Cupertino aproximativ 100 de dezvoltatori de aplicatii pentru a-i ajuta sa-si finalizeze titlurile, dar si sa testeze Apple Watch.

  Apple a invitat dezvoltatorii de aplicatii dedicate jocurilor sportive, cat si celor dedicate productivitatii, astfel ca incearca sa acopere cele mai importante domenii. Separat compania Apple s-a intalnit cu reprezentanti unor banci pentru a-i ajuta sa-si dezvolte aplicatiile dedicate Apple Watch pentru efectuarea de plati mobile prin Apple Pay. Desi noul sistem de plati nu este disponibil decat in SUA, Apple lucreaza inclusiv cu banci din Germania, deci extinderea serviciului este pregatita si probabil banci din alte tari au fost deasemenea chemate la discutii.

  Apple le-a cerut luna trecuta dezvoltatorilor de aplicatii sa finalizeze titlurile pana la jumatatea lunii februarie, semn ca un eveniment pentru prezentarea Apple Watch este pregatit de companie. Dezvoltatorii prezenti in Cupertino sustin ca toate intalnirile sunt “secrete” dezvoltatorii din camere nefiind identificati dupa nume sau companie, ci doar cu o serie de coduri. Conform celor care au fost prezenti in Cupertino, coroana digitala a Apple Watch este foarte interesanta, in timp ce sistemul Force Touch are nevoie de o perioada de acomodare pentru a fi utilizat corespunzator.

  Mai mult decat atat, sistemul de vibratii Taptic Engine genereaza opinii mixte din partea dezvoltatorilor, unii considerandu-l a fi impresionant, in timp ce altii au o parere complet diferita. Un dezvoltator de aplicatii pentru Android Wear sustine ca Watch OS-ul pentru Apple Watch este mult mai sofisticat si ofera o functionalitate mai buna, insa din pacate nu toata este activa. Acestea fiind spuse, Apple Watch urmeaza sa fie un produs extraordinar, dezvoltatorii fiind in mare parte impresionati de el.