Apple breveteaza un accesoriu cool pentru iPhone

Apple ochelari realitate virtuala

  Compania Apple investeste miliarde de dolari anual in cercetare si dezvoltare, iar rezultatul este reprezentat prin tehnologii noi si schite ale unor produse grozave. Unul dintre aceste produse este prezentat intr-un nou brevet de inventie ce i-a fost inregistrat companiei Apple, el prezentand un set de ochelari pentru realitate virtuala care functioneaza cu iPhone-uri. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, vorbim despre o pereche de ochelari, probabil din plastic, in care introducem un terminal iPhone prin a carui ecran putem vedea imagini 3D.

  Produsul este similar cu Google Cardboard, Samsung Oculus sau E-BODA Avatar, ideea din spatele fiecarui produs in parte fiind relativ similara. Din pacate compania Apple nu vine cu absolut nimic nou sau revolutionar cu acest brevet de inventie, produsul sau oferind totusi cateva functii pe care altele similare nu le ofera pentru utilizatori. Mai exact, el ofera posibilitatea de a controla produse folosind gesturi, optiunea de a prelua imagini 3D dintr-un alt dispozitiv interconectat si folosirea unor senzori pentru vibratii pentru a imbunatati experienta de utilizare.

  Ca de obicei, pentru ca vorbim despre un brevet de inventie, nimeni nu stie cand va fi lansat un asemenea produs, sau macar daca el va fi lansat vreodata pe piata. Avand in vedere ca gadget-ul nu este unul revolutionar, cred ca e putin probabil ca Apple sa incerce sa-l dezvolte in forma actuala.