Touch ID urmeaza sa ajunga in MacBook-uri, Magic Mouse si Magic Trackpad

macbook air magic mouse touch id

  Touch ID este sistemul companiei Apple care ne permite sa securizam iPhone si iPad-urile folosind o amprenta, iar dupa multiple zvonuri privind implementarea in Mac-uri, acum avem si o prima presupusa confirmare. Conform unui website care in trecut a avut informatii valide despre produse Apple nelansate, MacBook Air, MacBook Pro, Magic Mouse si Magic Trackpad ar urma sa beneficieze de Touch ID. Cititorul de amprente ar urma sa fie integrat in apropierea senzorilor tactili ai tuturor acestor produse ale companiei Apple, insa avand in vedere complexitatea implementarii, informatiile trebuie privite cu putina neincredere.

  Implementarea Touch ID in iDevice-uri i-a permis companiei Apple sa ofere posibilitatea de a securiza produsele si de a autoriza plati, descarcari, accesarea de informatii prin aplicatii si multe altele. Implementarea in Mac-uri va oferi un sistem de securitate extrem de eficient pentru utilizatori, multi dintre cei care detin acum un Mac cerand deja acest lucru inca din cursul anului 2013. Folosind Touch ID in Mac-uri si perifericele dedicate acestora, le va permite utilizatorilor inclusiv sa-si protejeze achizitiile din Mac App Store sau datele din aplicatiile pentru OS X, ideea in sine fiind extraordinar de buna.

  Problema principala pentru oferirea acestui sistem sta in spatiul disponibil pentru includerea cititorului de amprente in toate produsele mentionate anterior. In Mac-uri exista putin spatiu in preajma touchpad-ului pentru a implementa un cititor de amprente, in timp ce in cazul Magic Mouse-ului lucrurile sunt si mai complicate. Daca Apple va reusi sa implementeze un cititor de amprente in toate aceste produse, atunci vorbim despre o adevarata realizare pentru cei din Cupertino, dar nu neaparat despre o inovatie, avand in vedere ca produsele companiilor comeptitoare au asemenea functii disponibile de ceva vreme.